0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nicolaj Villadsen

26-12-2012

Portræt af dansk vandpolospiller i den hårde Serbiske Liga B

Af: Karl-Emil Greve

Nicolai Villadsen fra Odense spiller i denne sæson i den serbiske klub Zemun. han har været i Serbien siden oktober 2011.

 

Hvorfor skal vi til Zemun i Beograd for at træffe dig?

Min hjemmeklub OSLF har altid haft god kontakt til Serbiske klubber og jeg har i lang tid haft lyst til at komme udenlands for at prøve af hvor langt kan han nå med min sport.

 

Kontakterne og det at han havde fået en kæreste der stammer fra Serbien, gjorde udslaget at det blev Zemun. Selvom der også havde været talt om Australien, hvor det også ville havde været udfordrende at komme til.

 

Hvor godt lever man af at spille vandpolo i Serbien som dansk spiller?

Lige nu lever jeg af min egen opsparing og får et lille tilskud til husleje fra klubben. Så det er ambitionen om at jeg kan dygtiggøre mig i en B - liga og derefter forhåbentlig blive så god at jeg kan spille med de bedste i A -ligaen.

 

Nicolaj Villadsen i BeogradLandsholdet kan blive bedre

Alt dette kommer også landsholdet til gode og Nicolaj Villadsen vil gerne være med til at opbygge et stærkt dansklandshold sammen alle de andre dygtige danske spillere der er i øjeblikket.

Nicolaj er af den overbevisning at det spiller materiale som senior landsholdet råder over i øjeblikket kan udvikles og bygges videre på. De kan nå meget længere end de er lige nu.

 

Fremtiden

Hans fremtid i Serbiske Zemun er foreløbig frem til maj 2013 og så må han se hvad fremtiden byder på indenfor vandpolo.
Nicolaj der er 21 år gammel, mener at den sæson han indtil videre har tilbragt i Serbien, har udviklet ham meget og han glæder sig meget til den sæson han lige er påbegyndt.
Han udtaler at "det har været det hele værd".

 

Uddannelse må vente lidt
Jeg synes den største konsekvens af at være i udlandet er, at det kan være svært at komme igang med en uddannelse, fordi det kan være dyrt og svært at finde et sted at gøre det. Det skal helst være på engelsk.

 

Tidlig vandpolo start

Siden han blev udtaget til U15 landsholdet har han deltaget på landsholdene i alle årgange og er også med til at repræsentere Danmark på senior landsholdet i dag, hvor han som regel er i start opstillingen.

 

Nicolaj begyndte at spille vandpolo allerede som 7 årig, stærkt inspireret af hans onkel John Johnsen i OSLF. På det tidspunkt havde OSLF en god ungdoms afdeling, med mange spillere som de igen er ved at opbygge i dag.

 

Nicolaj blev som 13 årig udtaget til U 15 landsholdet, hvor landstræneren havde set hans store talent, som flere andre trænere også havde set og talt om.

Det var på dette tidspunkt, han for alvor fandt ud af at han havde fundet den rette sport som han ville blive bedre til og prøve noget mere af.


Som 15 årig fik han lov til at deltage i senior holdets træninger efter han havde været til ungdomstræningerne. Hans debut på OSLFs 1. hold kom dog først som 17 årig.

 

I ungdomsrækkerne har han vundet flere danske mesterskaber med sit hold, i rækkerne U 12 - 14 - 16 -18, nogle af kampene er dog hvor han har deltaget i en ældre række end den han egentlig tilhørte.

 

Dansk Vandpolos udsendte medarbejder

Karl-Emil Greve.

Redaktion Jakob Schjødt-Pedersen

 

 

Læs flere vandpolo nyheder og portrætter
 


 


Cookieindstillinger