0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VKM, lørdag aften: To bronzemedaljer til Danmark lørdag aften

15-12-2012

Tillykke til pigerne i 4 x 100 fri holdkap og til Rikke i 100 m brystsvømning.

Af: Nora Thomsen

Også lørdag aften lykkedes det for flere af de danske svømmere at kæmpe sig til podie-placeringer i bassinet ved VM på kortbane i Istanbul. To gange blev det således til bronzemedaljer til Danmark.


I aftenens 4 x 100 m fri holdkap-finale for damer, blev det til bronze for holdet fra Danmark i den danske rekordtid 3.33,51. Således forbedrer kvartetten her rekorden fra indledende afsnit med yderligere 2,47 sekunder.

Holdet bestod af:
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 53,07.
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/Nice: 53,61.
Kelly Riber Rasmussen, Lyngby/NTC: 54,59.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup/NTC: 52,24.

Et godt løb af de danske svømmere, hvor det bare må erkendes, at de stærke hold fra USA og Australien, som vi i går satte til vægs, i aften ikke gav danskerne mulighed for at blande sig i kampen om de to øverste placeringer.
USA vinder således guld i tiden 3.31,01, mens Australien vinder sølv i tiden 3.32,90.

I damernes finale i 100 m brystsvømning blev der svømmet virkelig stærkt lørdag aften.
Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC, præsterede således her at forbedre gårsdagens Europa-rekordtid med yderligere 6/100 sekunder i tiden 1.04,05. En virkelig flot tid af danskeren. Imidlertid lykkedes det for den litauiske svømmer, Ruta Meilutyte, at svømme endnu hurtigere i aftenens finale, nemlig i tiden1.03,52, og hendes tid er således nu ny gældende Europa-rekordtid. Rikkes tid i aften er således nu nordisk rekord. Ruta vinder da også guldet på denne distance. Og faktisk må Rikke lade sig ”nøjes med” en bronzemedalje i aftenens finale, da også Alia Atkinson, Jamaica, overhaler danskeren og bliver noteret for tiden 1.03,80.

I damernes semifinale i 50 m fri blev det til en samlet andenplads til Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup/NTC, i tiden 24,25. Således kan vi nu glæde os til at skulle følge danskeren i finalen på denne distance søndag aften.
Hurtigste svømmer i aftenens semifinaler var hviderusseren Aliaksandra Herasimenia i tiden 24,13. Samme svømmer som Jeanette delte Verdensmesterskabet med på langbane i 2011.
Spændende bliver det helt bestemt at følge de to stærke kombatanter i bassinet søndag aften.

Derimod lykkedes det ikke for Mie Ø. Nielsen at svømme sig til en finaleplads i aftenens 50 m rygsvømning semifinale. Den unge Aalborg-svømmer slutter lige præcis udenfor finalepladserne på en samlet niendeplads i tiden 27,07 – 6/100 sekunder fra en finaleplads.

I herrernes 100 m individuel medley semifinale sluttede Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH, som samlet nummer 13 i tiden 54,05. Om end danskeren her forbedrer sin tid med 8/100 sekunder fra indledende afsnit, var det således ikke nok til at give en plads i finalen.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Vi har nu blot én konkurrencedag tilbage ved Verdensmesterskaberne på kortbane i Tyrkiet. I morgen, søndag, begynder indledende afsnit klokken 09.00 dansk tid.
Her kan vi glæde os til blandt andet at skulle følge Rikke Møller Pedersen i indledende 200 m brystsvømning. Det er også i morgen, søndag, at Mads Glæsner, VI39/VAT-CPH, står klar når der er 1500 fri finale på programmet. Det er dog først i finaleafsnittet, hvor vi også, som bekendt, har Jeanette Ottesen klar til 50 m fri finalen.

Under VM på kortbane bedes al pressekontakt til holdet rettet til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 2920 6160.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger