0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VKM, torsdag aften: To sølvmedaljer til Danmark og flotte nordiske/danske rekordpræstationer

13-12-2012

Stort tillykke til Lotte og Mie

Af: Nora Thomsen

I torsdagens finaleafsnit ved VM på kortbane i den tyrkiske hovedstad, Istanbul, kæmpede flere af de danske svømmere med om topplaceringerne. For to af danskerne blev det til sølvmedaljer.  


For unge Mie Ø. Nielsen, Aalborg, kom der sølvglans over torsdagens finaleafsnit, da danskeren formåede at svømme sig ind på en flot andenplads i 100 m rygsvømning finalen i nordisk/dansk rekordtid 57,07. Mie forbedrer således her gårsdagens nordiske rekordpræstation med yderligere 8/100 sekunder.
Et fremragende løb af svømmeren og en flot VM-finaledebut for Mie, der i aften sætter nordisk rekord på denne distance for tredje gang inden for blot to uger.
Præstationen tegner også godt i forhold til fredagens medley-holdkap, hvor Danmark stiller til start.
Eneste svømmer, der formåede at overhale Mie i finalen var den amerikanske svømmer, Olivia Smoliga, der vandt guld i tiden 56,64.
Bronzemedaljen gik til den tjekkiske svømmer, Simona Baumrtova, i tiden 57,18.

Aftenens anden danske sølvmedaljevinder blev Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice, da hun i finalen i 800 m fri blev noteret for tiden 8.10,99.
Lotte svømmer i denne finale sin chance fra start og går således i spidsen med et stærkt udlæg. Desværre formår danskeren ikke at holde føringen og bliver overhalet af Lauren Boyle, New Zealand, der vinder guld i tiden 8.08,62. Lottes præstation i aften tegner rigtig godt for fredagens 400 m fri, hvor vi atter kan følge Lotte i kortbanebassinet.
I aftenens finale svømmes bronzemedaljen hjem af Chloe Sutton, USA, i tiden 8.15,53.

I damernes finale i 50 m brystsvømning svømmede danske Rikke Møller Pedersen sig ind på en fjerdeplads i den danske rekordtid 30,00. Rikke forbedrer således her sin egen danske rekord fra 2009 med 18/100 sekunder. En flot tid af svømmeren fra Frem Odense/NTC, der desværre var lige 6/100 sekunder fra bronzen, som blev kæmpet hjem af den australske svømmer, Sarah Katsoulis, i 29,94.
Om end det her blev til den altid lidt ærgerlige fjerdeplads for Rikke, var hun dog efterfølgende glad for sin præstation og konstaterede, at det var yderst tilfredsstillende at kunne forfølge sprinterne i denne finale.  
Guldmedaljen blev vundet af den litauiske svømmer, Ruta Meilutyte, i tiden 29,44.
Sølv til Alia Atkinson, Jamaica, i tiden 29,67.

I herrernes finale i 400 m individuel medley blev det til en sjetteplads for Chris Christensen, Holstebro Svømme Club, i tiden 4.06,81.
Et fint og bestemt godkendt løb af danskeren.
Guldet går her til den japanske svømmer, Daiya Seto, i tiden 3.59,15.
Sølv til Laszlo Cseh, Ungarn, i tiden 4.00,50.
Bronze til David Verraszto, ligeledes Ungarn, i tiden 4.02,87.

Også danske Jeanette Ottesen var i konkurrence torsdag aften. Her var det damernes semifinale i 50 m butterfly, det gjaldt. Svømmeren fra KVIK Kastrup/NTC formåede her at svømme sig ind på en samlet førsteplads i tiden 25,62 og der er således nu lagt op til et nervepirrende løb på denne distance fredag aften i hvad, man må forvente bliver en særdeles tæt finale.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

I morgen, fredag, følger atter en spændende konkurrencedag i Istanbul. Også her begynder indledende afsnit klokken 09.00 dansk tid.
Her kan vi blandt andet glæde os til at skulle følge Rikke Møller Pedersen i 100 m brystsvømning, Mads Glæsner i 400 m fri, Lotte Friis i 400 m fri og damernes 4 x 100 medley-holdkap.

Under VM på kortbane bedes al pressekontakt til holdet rettet til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 2920 6160.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger