0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM, dag 3, finaler

24-11-2012

Dansk rekord, VM-kravtid og 2 medaljer

Af: Tine Jespersen

 

I fredagens finaleafsnit af de Europæiske Kortbanemesterskaber i Chartres, Frankrig, blev det til en række rigtig gode løb for de danske svømmere. Det blev blandt andet til en dansk rekord og en række lovende finalepladser.

 

Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub, formåede endnu engang at forbedre den danske rekord i 200 m butterfly. Således endte han på en flot samlet 2. plads, og indkasserede sølv i tiden 1.53,38. Hele 61 hundrededele hurtigere end det indledende løb i morges. Tiden er også under VM-kravet på 1.54,08, og Viktor skal således også med til VM i Istanbul til december. Guldet gik til ungarske Laszlo Cseh i tiden 1.52,11 og bronzen til hollandske Joeri Verlinden i tiden 1.53,47. Sportschef Mikkel Von Seelen udtaler: - Det er virkelig godt, at Viktor bare svømmer for at vinde – og så gør det, allerede i sin 2. finale. Det lover godt.

 

Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice, startede endnu engang eftermiddagens afsnit ud med en medalje. Denne gang en sølvmedalje på 400 m fri for damer i tiden 3.58,85 – under ét sekund fra sin egen danske rekord. Guldet gik til Lottes nuværende træningspartner i Nice, franskmanden Camille Muffat i tiden 3.54,85, som oven i købet er en ny verdensrekord. Bronzen gik til franske Coralie Balmy i tiden 3.59,80. Et rigtig godt løb med meget flotte præstationer, og et rigtig lovende niveau fra Lotte.

 

Det blev også til en mesterskabsrekord i semifinalen for 100 m brystsvømning til Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC. I tiden 1.04,49 går hun nu direkte videre i finalen som nummer 1. Det bliver således rigtig spændende at følge Rikkes finale i morgen, hvor hun ikke undgår at påtage sig rollen som favorit.

 

I semifinalen, 100 m butterfly for damer, endte Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, på en 3. plads i tiden 57,67 og er dermed sikkert videre i finalen i morgen aften. Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC, svømmede også 100 m fly, men hendes samlede 10. plads i tiden 58,78, rakte desværre ikke til en finaleplads.

 

I semifinalen for 100 m individuel medley for herrer svømmede Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH, sig til en 9. plads i tiden 54,07, hvilket desværre ikke rakte til en af finalepladserne.

 

I formiddagens indledende kvalificerede Danmark sig til mix-holdkap i 4 x 50 m fri i tiden 1.33,28. Her til eftermiddag endte vi, i finalen, på en samlet 5. plads i tiden 1.32,75. Guldet gik til Frankrig i tiden 1.29,64, sølvet til Rusland i tiden 1.30,41 og bronzen til Finland i tiden 1.31,74.

 

Holdet bestod af:

Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH: 22,55.

Daniel Steen Andersen, Horsens Svømmeklub: 21,99.

Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/Nice: 24,26.

Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC: 23,95.

 

Alle resultater kan ses på www.omegatiming.com.

 

Det er dermed blevet til en flot samlet høst på 2 sølvmedaljer for aftenens finaleafsnit. Sportschef Mikkel von Seelen udtaler: - Alle har ydet deres bedste, og det har generelt været en rigtig fin aften. Vi ser frem til i morgen, hvor vi gerne skulle få nogle flere medaljer i hus.

 

Europæiske Kortbanemesterskaber fortsætter som sagt til og med i morgen, og vi kan derfor glæde os til at se en masse god svømning med dansk deltagelse i morgen formiddag, hvor indledende afsnit begynder kl. 8.45.

 

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

 

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt går via sportschef Mikkel von Seelen.


 


Cookieindstillinger