0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EKM: Fint indledende afsnit lørdag

24-11-2012

Flere danske svømmere er klar til finaler og semifinaler.

Af: Nora Thomsen

Vi er nu nået til tredjedagen af EM på kortbane i franske Chartres. Også i dag har de danske svømmere præsteret fine resultater i bassinet.

Rikke Møller Pedersen svømmede indledende 100 m brystsvømning i tiden 1.05,47, hvilket rakte til en samlet førsteplads for svømmeren fra Frem Odense/NTC. Dermed kan vi glæde os til at følge Rikke i semifinalen på denne distance senere lørdag.

I damernes indledende 400 m fri svømmede Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice, sig ind på en samlet tredjeplads i tiden 4.03,13. Dermed er der her lagt op til en spændende finale, som vi kan glæde os til at følge ligeledes senere i dag, lørdag.

I herrernes indledende 200 m butterfly svømmede Viktor Bromer en flot samlet andenplads hjem i tiden 1.53,99. Finalen på denne distance afvikles også senere i dag, lørdag.
Om Viktors tid er der det særligt interessante, at den er under VKM-kravtiden (kravtiden lyder: 1.54,08). Imidlertid skal kravtiden opnås i en finale og ikke, som her, i et indledende afsnit, for at være gældende. Således krydser vi fingre for, at Aalborg-svømmeren kan gentage formiddagens resultat om nogle timer, når finalen finder sted.

Lørdag morgen var der også 100 m butterfly for damer på programmet. Her svømmede Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, sig ind på en samlet sjetteplads i tiden 58,46 mens Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC, sluttede som samlet nummer 12 i tiden 59,33. Begge danskere er dermed klar til semifinalen på denne distance, som vi også kan følge lørdag eftermiddag.
Katrine sætter her en flot personlig rekordtid og er nu, for første gang, under minuttet på denne distance. Flot præstation.


Katrine satte stor pers i morgenens 100 fly.
Foto: Patrick Kraemer.

Endelig var også Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH, i konkurrence lørdag morgen, da herrernes indledende 100 m individuel medley blev svømmet. Daniel slutter her som samlet nummer 13 i tiden 54,40 og er dermed klar, når semifinalen på denne distance svømmes lørdag eftermiddag.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Lørdagens finaleafsnit begynder allerede klokken 15.30. Her kan vi opsamlende glæde os til dansk deltagelse i følgende løb:
400 m fri, damer: Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/Nice. Finale.
200 m butterfly, herrer: Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub. Finale.
100 m individuel medley, herrer: Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH. Semifinale.
100 m brystsvømning, damer. Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC. Semifinale.
100 m butterfly, damer. Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC, og Katrine Holm Sørensen, Esbjerg Svømmeklub/NTC. Semifinale.

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger