0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Kortbane-EM med flere gode medaljechancer

20-11-2012

Ialt 17 danske svømmere er klar til start i Frankrig. 

Af: Nora Thomsen

Europamesterskaberne på kortbane i franske Chartres er det første internationale mesterskab siden OL i London. Mange af sommerens OL-deltagere - både danske og fra andre europæiske nationer - vil være i bassinet fra torsdag til søndag i denne uge. Der forventes deltagelse fra 35 nationer, der tilsammen udgør et stærkt startfelt.
 
Danmark stiller med et stærkt og stort hold på 17 svømmere. Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, udtaler om det danske hold: - Vi stiller med et lidt differentieret hold til dette mesterskab. Vi har de unge juniorer med, som skal lære at svømme internationale seniormesterskaber og præstere i denne kontekst. Samtidig har vi de mere etablerede topnavne med, som har et kortbane verdensmesterskab i sigte om blot tre uger. For dem bliver dette mesterskab lidt af en generalprøve, udtaler Mikkel von Seelen.
Om end kortbane EM ikke udgør topsvømmernes primære fokus, er sportschefen dog ikke i tvivl om at vi vil komme til at se hurtige præstationer i det franske bassin de kommende dage: - Jeg føler mig overbevist om, at vores topsvømmere allerede nu har noget fart i kroppen og derfor vil præstere på et rigtig højt niveau, lyder det således fra Mikkel von Seelen.

2012 bliver det sidste år, hvor kortbane EM og kortbane VM afvikles lige efter hinanden. Fremover vil der være kortbane EM i de ulige år og kortbane VM i de lige år. Første år med dette nye system bliver 2013, hvor kortbane EM, som bekendt, kommer til at foregå på hjemmebane i Herning.

Målsætning om 10 finaler og fem medaljer
Det danske hold stiller i år op med et mål om 10 finaler og fem medaljer. Det bliver med sandsynlighed topnavnene Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen, der bidrager mest til denne resultatmålsætning. Dog skal man ikke se bort fra et par holdkapper på pigesiden, som også kan blande sig i topstriden. Chris Christensen fra Holstebro Svømme Club har ligeledes meget at kæmpe for, da han har mulighed for at nærme sig VM-kravet på især 200 m individuel medley. Hvad det så rækker til rent resultatmæssigt, kan være svært at gisne om.

Fem juniorer henter værdifuld stævneerfaring i Chartres
Medaljer er ikke målsætningen for hele det danske hold og talentudvikler i Dansk Svømmeunion, Michael Hinge, udtaler således: - De fem juniorer, vi har udtaget til mesterskaberne, skal samle værdifuld erfaring. Det lidt specielle med denne gruppe er, at tre af disse svømmere er første-års juniorer, så forhåbentligt kan de bruge den erfaring de opnår her i Chartres til at blive nogen af de toneangivende svømmere til sommerens juniormesterskaber, fortæller Michael Hinge og fortsætter: - Dog skal vi huske på, at juniorerne ikke blot er her for at indsamle erfaringer. De skal præstere deres ypperste, men det har jeg også fuld tillid til, at de kan, lyder det afslutningsvis fra talentudvikleren i Dansk Svømmeunion.

EKM-holdet består af:

Piger/Damer
Katrine Holm Sørensen: Esbjerg Svømmeklub/NTC
Jeanette Ottesen: Kvik Kastrup/NTC 
Lotte Friis: Sigma Swim Allerød/NICE 
Pernille Blume: Sigma Swim Birkerød/NICE 
Rikke Møller Pedersen: Frem Odense/NTC 
Julie Aglund Lauridsen: Sigma Swim Allerød/NTC (juniorsvømmer)
Julie Levisen, Svømmeklubben SMUT Terndrup (juniorsvømmer)
Kelly Riber Rasmussen: Lyngby Svømmeklub/NTC  
Kristina Thomsen: Gladsaxe Idræts Forening
 
Drenge / Herrer 
Anders Lie: Farum Svømmeklub 
Chris Christensen: Holstebro Svømme Club 
Daniel Skaaning: Swim Team Taastrup/VAT-CPH 
Daniel Steen Andersen: Horsens Svømmeklub (juniorsvømmer)
Andreas Schiellerup: Sigma Swim Birkerød 
Viktor Bromer: Aalborg Svømmeklub 
Morten Bak Hansen: A6/JGI (juniorsvømmer)
Anton Ø. Ipsen: Sigma Swim Birkerød (juniorsvømmer)

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.

Følg livetiming på: www.omegatiming.com
 
Stævnets officielle hjemmeside er: www.chartres2012.com
 
Sendetider på Eurosport:
22. november: 16.30-18.30.
23. november: 18.15-19.45.
24. november: 17.00-18.00.
25. november: 17.00-18.00.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger