0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

European Youth Olympic Festival

15-11-2012

Dansk Svømmeunion dropper ”European Youth Olympic Festival”.

Af: Sportschef Mikkel von Seelen

Den sportslige ledelse I Dansk Svømmeunion har besluttet ikke at stille op til ”European Youth Olympic Festival” også kaldet Ungdoms-OL i 2013. Beslutningen er et resultat af de hidtidige erfaringer med stævnet. For svømnings vedkommende lever stævnet ikke op til sin målsætning om, at være rugekasse for fremtidens svømmestjerner. Stævnet bliver desværre ofte endemålet for de unge svømmere i stedet for et delmål. Vi oplever, at ”European Youth Olympic Festival” i højere grad bliver en forstyrrelse af den progression, der skal være i talentudviklingsarbejdet end en egentlig hjælp. Tillige bliver stævnet kun afholdt hvert 2. år hvilket betyder at det diskriminerer de årgange der ”springes over” så deres mulighed for at være med i et Olympisk projekt reduceres kraftigt.

Dansk svømmeunion arbejder med både danske, nordiske og europæiske mesterskaber som led i talentudviklingstrappen og vurderer, at disse tilsammen udgør en fornuftig progression.  Vi skal fortsat i samarbejde med klubberne videreudvikle talentudviklingen i Danmark og konstant øge niveauet. ”European Youth Olympic Festival” vil dog ikke i den kommende periode ikke være en del af den danske talentudvikling.

Vi er opmærksomme på at denne problematik meget vel kan være svømme-specifik og at stævnet kan fungere rigtig godt i andre idrætsgrene. Vi ønsker naturligvis den danske delegation, der skal til Utrecht til sommer al mulig held og lykke.


 


Cookieindstillinger