0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Konkurrerende Kammerater

27-10-2012

Læs her om årgangsmesterskabet i udspring fra vipper, som blev holdt i Odense i efterårsferien.

Af: Malene Glenstrup

På vipperne sitrede alle muskler og sommerfuglene baskede om kap i maverne, mens udspringerne konkurrerede og håbede på at netop de sprang dagens bedste spring, kunne opnå den bedste placering - eller få point nok til en ny kvalifikation.

 

For, for nogle af springerne var der mere end placering og medaljer på spil. De allerbedste ved stævnet havde også som mål at kvalificere sig til Nordiske Junior Mesterskaber og det gjorde, at nerverne boblede en lille tand ekstra...

 

Men i pauserne, over frokosten, ved kagen og frugten, kunne man tydeligt fornemme, at alle danske udspringere ikke blot er konkurrenter, men også kammerater. Alle i sporten kender hinanden godt, nogle er endda blevet rigtig gode venner på tværs af klubber, køn og alder.

 

Og ikke nok med, at det tydeligt kunne fornemmes, at springerne hyggede sig på kryds og tværs i pauserne - også under konkurrencerne heppede klubberne på hinandens springere; alle klapper af alle. Også ved dette stævne kunne kun høres positive tilråb til hinanden, som kammerater såvel som konkurrenter.

 

For nogle af springerne, gik konkurrencerne ikke helt som de håbede...

Stævnet bød, for nogen, også på blå mærker, sved og tårer. Men også når konkurrenten/kammeraten var uheldig på vippen og fik ondt her og der, støttede springerne hinanden. Alle virkede opmærksomme på hinanden og med et "er du ok" hjalp de hinanden op igen - konkurrent eller kammerat.

 

Hele dagen summede svømmehallen af de unges småsnak med hinanden; de give hinanden råd, lytter, vurderer, forstår og smiler venligt til hinanden af de uheld, der ind i mellem sker på vipperne, og som ingen kommer udenom at lave. De talte hele tiden om udspring, både højt og lavt; om den ene og den anden måde at springe på, lave tilløb på, ramme vandet på osv. Alt blev delt og alt foregår med et smil... 

 

 

For yderligere information kontakt:
Nomi Mortensen - nomi@odense-udspring.dk

Fotos: Jan Klinksgaard


 


Cookieindstillinger