0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

En spændende afslutning af VJM i Udspring

12-10-2012

En af Danmarks pt. bedste springere, Gustav Friislund Sundgaard, har i de sidste dage deltaget i Verdens Junior Mesterskaberne.


Atter torsdag var konkurrencen i gang i Gustavs gruppe B i den meget imponerede hal i Adelaide, Australien.

 

Gustav lagde hårdt ud i sin serie på tårn, med 8-8,5 point fra de enkelte dommere på første spring og 7-7,5 på de 2 efterfølgende. På det tidspunkt var han helt oppe på niveau med de allerbedste.

 

I femte runde indkasserede han desværre et lille overslag på hans ellers normalt bedste spring, 1,5 baglæns salto med 2,5 skrue. Et spring, han flere gange har lavet til over 60p. Ikke noget stort kiks, bare lidt ærgerligt. Eneste kiks i serien var 2,5 molberg salto, hvor han landede i et underslag og fik mellem 3,5-4.

 

Det betød at Gustav sluttede på en flot 18pl blandt verdens bedste foran nationer som Canada, Italien og Mexico. Selvom vi skal være tilfredse, og med en pæn samlet score på 333p, er det alligevel lidt bittert.

 

 

Fredag var det Gustavs sidste konkurrence på 3m. Gustav sprang en fantastisk konkurrence og lavede hele 386 point.

 

Det ville have givet ham en 5. plads ved det Europæiske Junior Mesterskab, og bragt ham i finalen i Verden Junior Mesterskabet i Tucson for 2 år side. Det er meget bemærkelsesværdigt at Gustav slog begge springere i aldersgruppen fra Italien, og som havde vundet sølv og bronze ved EM og også slog springere fra så store udspringsnationer som Australien og Canada. Det er stærkt af Gustav, at han kunne præstere så godt, når det virkelig gælder. Således sprang han 2,5 baglæns salto til 51p, 2,5 molberg til 59p og 1,5 baglæns m. 2,5 skrue til 56p.

 

Men niveauet i år er i forhold til tidligere bare forrykt, og kun 2 europæiske springere, begge fra Rusland, kom i finalen. Samlet har Kina domineret medalje høsten i gruppe B med guld og sølv i alle tre konkurrencer (1m, 3m og tårn), hvor bronzen gik til hhv. Columbia, Australien og USA.

 

Næste større begivenhed i udspring i Danmark er Dansk Årgangsmesterskab 20. oktober i Odense og Dansk Tårn Mesterskab 10. november i Greve, og sidstnævnte tegner til at blive med langt flere deltagere end set i mange år.


For yderligere information kontakt:
Victor Valore, sektionsleder - victor.valore@gmail.com

Fotos: Diving Australia og Chris Rye


 


Cookieindstillinger