0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

En kort status fra VJM i Udspring

10-10-2012

Gustav Friislund Sundgaard er i disse dage sammen med verdens eliten til VJM i Adelaide i Australien.


Det er en fantastisk oplevelse at være med til Verdens Junior Mesterskaberne, men også lidt skræmmende. Det er tydeligt at sporten udvikler sig høj hastighed. Flere af juniorerne laver mindst lige så svære spring som deltagerne ved OL.

 

Tirsdag blev der trænet i 2 timer og resten af dagen gik med kænguruer og koalaer. Onsdag har været den første dag med konkurrencer for Gustav, hvilket gav en fin 17. plads på 1 meter vipper blandt et meget stærkt felt.

 

Når man er til VJM er det kæmpe stort – meget større end fx det Europæiske Junior Mesterskab, som i sammenligning virker som et mindre dansk begynderstævne. Selv store udsprings-nationer som Tyskland og Ukraine virker lige pludselige små.

 

Således har for eksempel Mexico 29 deltagere, USA har 26, UK 18 og værtslandet Australien har 22 deltager med. Lande som Norge, Østrig, Polen, Hviderusland, Jamaica og Danmark har blot 1 deltager hver.

 

Sportens superstjerne, engelske OL-bronzevinder Thomas Daley, skal ekskorteres væk fra træning, hvor der står 60-70 skrigende teenage-tøser, og venter på ham hver dag.

 

Sådan var det også da Gustav og hans træner Claus ankom til Adelaide, hvilket gjorde, at alle glemte at se efter lille Danmark.

Torsdag skal Gustav deltage på tårn og fredag på 3 meter vippen.

 

For yderligere information kontakt:
Victor Valore, sektionsleder - victor.valore@gmail.com

Fotos: Diving Australia


 


Cookieindstillinger