0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Resultaterne fra EJM i Udspring

04-08-2012

Fantastiske Elias Egholm og Gustav Sundgaard Friislund overgik på sidste dagen resultaterne fra vores nordiske broder-nationer.


 

Elias og GustavEfter succesen på 1M vippen, blev det tid til drenge gr. B (14-15 år) 3M vippe, hvor både Gustav Sundgaard Friislund og Elias Egholm deltog. Begge springere var godt forberedte og havde bl.a. overlevet, gennemført og vundet medaljer i en testkonkurrence tre uger for inden. -Med overlevelse menes at vejret nærmede sig noget der er værre end gennemsnitlig skandinavisk sommer; 14 grader varm regnstorm! Denne gang var vejret bedre - det blæste ikke, og det var et par grader varmere. 24 springere til start, 12 bedste gik videre til finalen.

 

Gustav sprang en meget flot og stabil konkurrence, og præsterede 370 point, hvilket er det bedste internationale pointtal for hans vedkommende. Det rakte til en 10. plads, hvor han bl.a. slog springere fra de to europæiske stormagter Tyskland og Italien. Elias startede godt og stabilt, og har oftest trukket det længste strå i den indbyrdes konkurrence mellem ham og Gustav. Desværre holdt det ikke hele vejen, og vi kan konstatere at der findes gode dage og der findes dårlige dage. Elias præsterede 325 point, hvilket var 40 point fra en finaleplads, som faldt på 365 point. Elias er den yngste af vores to juniorspringere i Graz, og hvad han tabte i konkurrencen har han med garanti vundet i erfaring. Den indledende konkurrence blev vundet af Matthew Lee fra Storbritannien med 427 point.

 

I finalen på 3M vippe gik Gustav ind med den rigtige indstilling, fokuseret på egen indsats, og uden angst eller nogen form for nervøsitet - der var en opgave der skulle løses, helt enkelt. Igen en meget flot og stabil indsats der rakte til en 11. plads. Og stort set samme point som i den indlende konkurrence, 369 point. Matthew Lee, GBR, vandt finalen med 442 point.

 

3. dagen ved EJM i Udspring afsluttedes således for det danske hold med en 3. finaleplads og en dansk rekord; tidligere tiders meritter har rakt til max 2 finalepladser ved EJM. Det hører med til historien at vi var den mindste delegation af de fire nordiske lande, men dette til trods førte vi nu den interne nationskonkurrence hvad angår finalepladser. Og når vi nu nævner de øvrige nordiske lande, så skal vi naturligvis rette en stor tak til Norge, Sverige og Finland for deres kæmpe indsats på tilskuerpladserne; vores fælles-nordiske heppekor gav genlyd og er blevet bemærket blandt de deltagende lande.

 

4. dagen bød på drenge gr. B (14-15 år) platform - tårnspring, indledende konkurrence. Her var vi repræsenteret med Gustav. 15 deltagere, de 12 bedste gik videre til finalen. Målt på deltagerantallet burde det være en overkommelig opgave at komme videre - men! det var stærke nationer, og stærke springere, så intet var på forhånd givet. Sprang alle op til deres bedste ville det være endog meget svært for Gustav at klare sig videre.

 

Bolden er rund, vandet er vådt, og alt kan ske! -Specielt når vi er udendørs i et bjergområde. Vejret viste sig dog fra den pæne side uden regn og lave temperaturer. Gustav leverede endnu et brag af en præstation, han forbedrede sin personlige rekord med 10 point og sluttede med 342 point på en 9. plads - foran begge de to stærke tyske springere. At komme fra et lille land hvor dagsordenen er fyldt med egenbetaling, selv på landsholdsniveau, og så bl.a. vinde over to springere fra en nation der poster millioner i udspring på junior-niveau, det er en stor tilfredsstillelse! Gustav slog ovenikøbet også sin egen rekord på et enkelt spring. 63 point blev det til på en 1½ baglæns salto med 2½ skrue - 7½ fra dommerne. Den indledende konkurrence blev vundet af russiske Nikita Shleiker med 455 point.

 

I finalen var vejret nået at vende, og nu stod den på gråvejr, som senere skulle gå over til regn og siden storm, hvilket gav en noget utraditionel og dramatisk afslutning - men mere om det senere. Gustav var igen opgaven voksen, og gik ind med den rette indstilling og det rette  spændingsniveau - skulle det vise sig. Stabil hele vejen igennem og 332 point var en realitet, dermed tangerede han sin gamle rekord og sluttede på en 11. plads bare tre point fra en af de tyske springere han havde slået tidligere. Fuldt ud godkendt præstation. Normalt kunne man afslutte med ordene 'og det var så den konkurrence'. Men sådan gik det ikke. Da den sidste springer skulle lave sit sidste spring begyndte det at storme og regne. Det sidste spring var et håndstandsspring, og Nikita Shleiker fra Rusland blev blæst ud af balance da han var på vej op i håndstanden. Uden at blive alt for regelteknisk - og der var mange detaljer at tage hensyn til - fik han lov til at forsøge igen uden at få de normale to points fradrag. Udendørs har man lov til at vente til vinden lægger sig, og det benyttede Nikita sig af. Problemet opstår så når vinden IKKE lægger sig, og det bare bliver værre og værre. Enden på det hele blev at det sidste spring blev udsat til dagen efter - hvor det iøvrigt også var dårligt vejr, dog uden blæst. Shleiker gik op om søndagen og udførte det sidste spring, og dermed vandt han igen, og kunne kalde sig europæisk junior mester 2012, med 465 point.

 

Gustavs finale på tårnet var endnu en dansk rekord - den gamle holdt bare en enkelt dag. 4 finalpladser hentet hjem på to springere og fem starter totalt. Elias havde til og med chancen for en finaleplads på 3M vippen. Det var mere end vi havde turdet drømme om og vi førte dermed den nordiske konkurrence om antal finalepladser. Finland fik dog kæmpet sig op på siden af os med yderligere to finalpladser og havnede totalt på 4 som os. Finland deltog med 5 springere. Sverige som var den største af de nordiske nationer med 7 springere fik 'kun' 3 finalepladser. Norge som deltog med 3 springere fik en enkelt finaleplads. Danmark har altid været den nation der har haft den mindste delegation og har præsteret dårligst ved tidligere tiders EJM. Denne gang var vi stadig den mindste nation, men vi præsterede til gengæld bedst. Det er blevet bemærket af de øvrige europæiske lande, og vi fik mange rosende ord med hjem.

 

En stor tak til Norge, Sverige og Finland for et godt nordisk samarbejde - på Claus Friislunds initiativ - hvor vi samlet kunne konkurrere mod de større nationer som Italen, Tyskland, Rusland og Storbritannien hvad angår heppekor. Det var skønt at se den samhørighed det skaber blandt alle vores springere. At vi oveni havnede på samme hotel bidrog kun positivt.

 

Fulde resultater kan ses på http://www.diverecorder.co.uk/meetexplorer/selectevent.php?mref=255

 

Tekst & Foto: Chris Rye


 


Cookieindstillinger