0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL onsdag, finaleafsnit: Rikke sætter atter dansk rekord og sikrer, ligesom Jeanette, en finaleplads torsdag

01-08-2012

Et brag af et finaleafsnit venter torsdag.


Oven på indledende afsnit denne onsdag, hvor Rikke Møller Pedersen som bekendt overraskede stort med en pragtpræstation i indledende 200 m brystsvømning med ny dansk rekord i tiden 2.22,69, var det svært at forestille sig, at der kunne vrides flere splitsekunder af denne tid. Men det kunne der.
Således kom rekorden fra indledende afsnit kun til at holde i få timer, idet svømmeren fra Frem Odense/NTC i aftenens semifinale formåede at skære yderligere 46/100 sekunder af rekordtiden, således den nye danske rekord på 200 m brystsvømning nu lyder 2.22,23. Et stærkt løb af Rikke Møller Pedersen, der i semifinalen lægger lidt hurtigere ud sammenlignet med indledende afsnit, og herefter holder en anelse tilbage på den sidste del af turen. Således kunne noget måske tyde på, at danskeren har lidt mere at byde ind med i morgendagens finale. Det bliver virkelig spændende at følge.
Rikke slutter på en samlet andenplads i aftenens semifinaler – kun overgået af den amerikanske svømmer, Rebecca Soni, som formår at sætter verdensrekord på distancen i tiden 2.20,00.
Der er uden tvivl lagt op til et brag af en finale i kvindernes 200 m brystsvømning, som finder sted i torsdagens finaleafsnit.

Aftenens anden danske deltager, Jeanette Ottesen, præsterer også et fint løb i sin disciplin – semifinalen på 100 m fri. Om end løbet ikke bliver helt så skarpt for svømmeren fra KVIK Kastrup/NTC som det vi oplevede i indledende afsnit, formår danskeren dog stadig at svømme sig ind på en udmærket samlet delt femteplads med den britiske svømmer, Francesca Halsall, i tiden 53,77.
Hurtigste svømmer i aftenens semifinale bliver Hollands Ranomi Kromowidjojo i ny olympisk rekordtid 53,05.
Således er der også her lagt op til en særdeles spændende finale i kvindernes 100 m fri, som ligeledes finder sted i torsdagens finaleafsnit.

Se alle resultater på: http://www.london2012.com/swimming/schedule-and-results/index.html

Før vi imidlertid når til torsdagens finaleafsnit har vi allerede i indledende afsnit, som begynder klokken 11.00 dansk tid, nogle spændende løb at følge.
Her har vi nemlig Lotte Friis (Herlev/NTC) med i indledende 800 m fri – Lottes absolut primære løb ved disse Olympiske Lege og en disciplin, hvor hun i Beijing som bekendt vandt OL-bronze - samt Mie Ø. Nielsen (Aalborg) i indledende 200 m rygsvømning – en disciplin, der dog ikke udgør et af danskerens primære løb ved dette OL.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +44 7808 252 552 eller det danske mobilnummer: 2920 6160. Dansk  Svømmeunion henstiller til, at alt pressekontakt til svømmerne går via elitechefen.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger