0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL onsdag formiddag: Fantastiske resultater til danske svømmere inklusive dansk rekord

01-08-2012

Rikke sætter dansk rekord og Jeanette er 6/100 sekunder fra verdensmesterskabstiden.


For den danske svømmer, Rikke Møller Pedersen, blev onsdagens indledende afsnit et højdepunkt som sent skal blive glemt. Oven på et forår med udfordringer i form af et træthedsbrud er svømmeren fra Frem Odense/NTC i den grad kommet tilbage og ikke kun til den form, hun havde før træthedsbruddet men derimod et klart niveau højere op.
Det så vi, da Rikke i indledende 200 m brystsvømning formåede at sætte en fabelagtig flot dansk rekord i tiden 2.22,69. Rikke forbedrer her sin tre år gamle danske rekord med 65/100 sekunder – en rekord, som dengang blev sat i de nu forbudte plasticdragter. Flot flot kæmpet af danskeren, som disponerer sit løb optimalt og derved slutter på en forrygende samlet andenplads kun overgået af amerikaneren Rebecca Soni.
Således kan vi nu glæde os til at følge Rikke Møller Pedersen, når semifinalen på distancen svømmes i aften klokken cirka 21.23 dansk tid.

Også for Jeanette Ottesen blev onsdagens indledende afsnit en fantastisk oplevelse. Her formår svømmeren fra KVIK Kastrup/NTC at svømme indledende 100 m fri i den superflotte tid 53,51 – en tid, som er blot 6/100 sekunder fra tiden, som hun vandt verdensmesterskabet på sidste år. En virkelig kraftpræstation af en morgentid for Jeanette Ottesen, som i løbet vælger at lægge hurtigt ud og herefter også får hjemturen til at fungere optimalt.
Jeanette slutter som samlet nummer tre i indledende afsnit og er således sikkert videre til semifinalen, som svømmes i aften klokken cirka 20.37 dansk tid.

Med i indledende 100 m fri svømning var også Pernille Blume, SIGMA SWIM Birkerød/NTC. Pernille får ikke sit løb til at glide denne morgen, og når derfor desværre ikke med videre til aftenens semifinale på denne distance, men må se sig placeret som samlet nummer 19 i tiden 55,04. Lidt ærgerligt for Pernille ikke at få semifinalen med her denne OL-onsdag i Aquatics Centre.

Se alle resultater på: http://www.london2012.com/swimming/schedule-and-results/index.html

Opsamlende har vi altså en spændende finaleaften foran os, set med danske øjne, hvor Jeanette Ottesen svømmer semifinale i 100 m fri og Rikke Møller Pedersen svømmer semifinale i 200 m brystsvømning. Svømmeafsnittet begynder klokken 20.30 dansk tid.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: +44 7808 252 552 eller det danske mobilnummer: 2920 6160. Dansk  Svømmeunion henstiller til, at alt pressekontakt til svømmerne går via elitechefen.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger