0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To danske udspringere rigtig flot fra start ved EJM

13-07-2012

I drenge gruppe B gjorde de to deltagere fra LUK2002 en god figur.


De to danske deltagere, Gustav Sundgaard Friislund og Elias Egholm, begge Lyngby Udspringsklub af 2002, deltager i drenge gr. B (14-15 år), begge springer 1M vippe og 3M vippe,  og Gustav  deltager ligeledes på tårnet (5M-10M).

 

Gustav og Elias - begge fra LUK2002.
Foto: Chris Rye.

 

EJMs første konkurrencedag bød bl.a. på drenge gr. B 1M vippe med 22 deltagere. Begge drenge sprang en flot konkurrence og havde generelt bedre afsæt end i træningen op til start. Gustav kikser desværre et ellers sikkert sidste spring, og alt håb var næsten ude.......

Elias sprang flot og sikkert, og de to sidste spring er meget svære som meget få springere på hans alder mestrer. Mestrer dem gjorde Elias ikke helt - de er set bedre på træningen, men det var nok til at han fik en 9. plads og dermed gik videre til finalen. Derimod var der spænding til det sidste med Gustav da vi regnede med at han havnede på en 14.-15. plads. Stor var overraskelsen da resultatet kom op på det store scoreboard: Gustav blev 12, med bare 1½ points marginal, og dermed var det en realitet at Danmark nu stod med to finaledeltagere på et EJM!

 

Strategien var klar, drengene havde to dage forinden fået til opgave at udtænke en plan i tilfælde af at det blev en finaleplads. Planen blev sat i værk, mad, hvile, indmaarch og så finale.

 

Finalen var et godt og skrapt felt. Gustav sprang bedre igennem sine spring i finalen, og det rakte til en pointforbedring, selvom det stadig var en 12. plads. Elias lykkedes glimrende, og forbedrede sine to meget svære spring. Det rakte til et avancement på 2 pladser, bare 4 point fra den franske 6, plads, som i sin tur gav franskmanden en plads på det franske juniorlandshold som drager til Junior-VM i oktober.

 

En meget stolt og meget glad træner, Claus Friislund, udtaler at 'udendørs konkurrencer er interessante, alt kan ske, og vi er super glade over bl.a. at slå springere fra nationer der arbejder med budgetter i million-klassen'. Og tilføjer at 'idéen med at skabe en nordisk holdfølelse kommer vores springere tilgode, det var en storartet opbakning fra de norske, svenske og finske springere, hvilket heppekor vi fik stablet på benene'.

 

Følg mesterskaberne via live results på http://www.diverecorder.co.uk/live/index.php


 


Cookieindstillinger