0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks Mesterskaber på langbane i Svømmestadion Danmark tirsdag - søndag

09-07-2012

Følg eventuelt med på SvømmeSports livestreaming, hvor du også kan chatte undervejs.


 

Har du lyst til at opleve Danmarks stærkeste årgangs-, junior- og seniorsvømmere i intern konkurrence om DM-titler, får du en oplagt chance fra i morgen, tirsdag, den 10. juli til og med søndag, den 15. juli i Svømmestadion Danmark (Gammel Vardevej 60, 6700 Esbjerg). Her afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med Esbjerg-startfællesskabet EliteSvøm Esbjerg/ESE således Danmarks Mesterskaber på langbane 2012.

Der svømmes hver dag to afsnit - indledende afsnit og finaleafsnit. Indledende afsnit begynder hver dag klokken 09.00 og finaleafsnittene hver dag klokken 17.00. 

Sidste stævne på dansk grund for OL-svømmerne før det går løs i London
Med blandt de mange deltagende svømmere fra svømmeklubber over det ganske land vil også på udvalgte dage være ni af de i alt 10 svømmere, der skal repræsentere Danmark ved OL i London senere på måneden.
Grunden til, at OL-svømmerne kun vil deltage i udvalgte afsnit af stævnet, er, at OL-forberedelserne nu har nået den absolut sidste fase, hvor forskellige hensyn skal imødeses.

 

Den færøske svømmer, Pál Joensen, vil ikke være at finde til DM.

 

OL-svømmerne bruger DM til teknisk og løbstaktisk konkurrencetræning og eksperimenter samtidig med, at den normale træningsmængde opretholdes. Det betyder, at det i forhold til tider ikke kan forventes, at OL-svømmerne når i nærheden af deres bedste tider. Løbene under DM vil således primært blive anvendt til at forberede præstationen ved OL. Formen skal naturligvis toppe under OL.

 

Kvalifikationsmulighed til EM og VM på kortbane samt landsholdene 2012-2013
Under DM vil det også være muligt for svømmere at kvalificere sig til EM på kortbane i Chartres i Frankrig og VM på kortbane i Istanbul i Tyrkiet. Kravtiderne fremgår af www.svoem.org

Eliteafdelingen har tilladt, at tiderne kan konverteres fra langbane til kortbane.

Derudover indgår DM som et af de få stævner, hvorfra det vurderes, hvilke svømmere, der skal udtages til senior-, junior- og årgangslandsholdene i den kommende sæson.


Tre stævner i ét – både DM, DM for juniorer og Danske Årgangs Mesterskaber (gr. 1)
Når det går løs med konkurrencerne i Svømmestadion Danmark, vil både gruppe 1 årgangssvømmere, juniorer og seniorer være at finde i bassinet. Således finder der ikke blot ét men derimod tre mesterskaber sted på én og samme tid. Så der bliver masser af spændende svømning at følge de seks konkurrencedage i Esbjerg.
Hvad angår Danske Årgangs Mesterskaber gruppe 1, så slutter disse dog fredag, den 13. juli.

Livetiming og livestreaming fra mesterskaberne
For de, der ikke har mulighed for at kigge forbi DM, vil der være mulighed for at følge resultaterne via www.livetiming.dk

Ligeledes vil der være livestreaming fra hele mesterskabet, hvor de interesserede også har mulighed for at chatte om begivenhedernes gang.

Livestreamingen kan følges vis SvømmeSports hjemmeside –

http://www.svoem.dk/Aktiviteter/DM-lang-2012/

 

Kontaktpersoner
Under mesterskaberne kan stævneleder John Juel kontaktes på mobil: 4056 8420.
For kontakt, der drejer sig om OL og landsholdssvømmerne kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.