0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Guld til Mie Ø. Nielsen på sidstedagen af EM for juniorer i Antwerpen

08-07-2012

Mie var helt forrygende i aftenens 100 m ryg finale og forsvarede sit mesterskab i suveræn stil.


For unge Mie Ø. Nielsen blev søndagen og dermed sidstedagen af EM for juniorer i Antwerpen til en af de virkelig gode konkurrencedage. Således formåede Mie her at forsvare sit mesterskab i 100 m rygsvømning i tiden 1.00,87. Dermed kan danskeren nu begive sig hjemad mod Danmark med tre medaljer i bagagen – to af guld og én af bronze. Et samlet resultat, som må siges at være aldeles godkendt.
Mie vinder søndagens finale i overbevisende stil og overlader sølvmedaljen til Jessica Fullalove, England, i tiden 1.01,72 og bronzen til den italienske svømmer, Ambra Esposito, i tiden 1.02,57.
 
Daniel Steen Andersen svømmede søndag aften en helt forrygende finale i drengenes 200 m fri i en stor personlig rekordtid: 1.49,74.
En kongepræstation af den unge Horsens-svømmer, som dermed, som den første dansker, har kvalificeret sig individuelt til EM på kortbane senere på efteråret. At Daniel her, som juniorsvømmer, kvalificerer sig til EM på kortbane, understreger netop, hvilken imponerende tid han her til aften har præsteret.
Tiden rakte til en femteplads i søndagens finalen.
 
I pigernes indledende 4 x 200 fri holdkap søndag formiddag lykkedes det for det danske hold at forbedre den danske juniorrekord fra 2010 med 2,19 sekunder i tiden 8.22,93. Et flot resultat af holdet, som her blev nummer otte og dermed sikrede sig en plads i finalen søndag aften.
 
Holdet, som præsterede formiddagens juniorrekord:
Amalie Østrup, Horsens: 2.06,19.
Julie Aglund Lauridsen, SIGMA SWIM Allerød: 2.06,03.
Sarah Bro, Lyngby: 2.09,33.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 2.01,38.
 
I finalen sluttede Danmark på ottendepladsen. Her lykkedes det imidlertid endnu engang for det danske hold at forbedre juniorrekorden. Denne gang blev der skåret yderligere 1,09 sekunder af rekordtiden fra indledende afsnit, således den danske juniorrekord nu lyder på: 8.21,84.
 
Holdet, som stod for aftenens nye juniorrekord:
Amalie Østrup, Horsens: 2.06,84.
Christina Munkholm, Køge: 2.07,86.
Julie Aglund Lauridsen, SIGMA SWIM Allerød: 2.05,16.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 2.01,98.
 
I indledende 50 m fri for drenge lykkedes det for Magnus Westermann at sætte dansk juniorrekord i tiden 23,22. Svømmeren fra Herlev Svømning sletter således her Frederik Siem Pedersens tidligere juniorrekord på distancen og forbedrer rekordtiden med 27/100 sekunder.
En virkelig flot præstation af Magnus, som sidste år, blot en uge før han skulle med til ungdoms-OL, var ude for et voldsomt trafikuheld, hvor skinnebenet blev knust. Under den lange ufrivillige pause har Magnus tydeligvis besluttet, at der skulle gøres et forsøg på at kæmpe sig tilbage til svømningen på topniveau. Det comeback må man i den grad sige, Magnus har fået. Stor ros og anerkendelse for det skal herfra lyde til Magnus.
Med den nye juniorrekordtid slutter Herlev-svømmeren på en samlet syvendeplads – og dermed en semifinaleplads. I semifinalen bliver Magnus noteret for tiden 23,53 og slutter som nummer 16.
 
Christina Munkholm svømmede søndag indledende 50 m butterfly i tiden 28,41 og sluttede som nummer 16. I semifinalen senere søndag blev det til en samlet 14. plads for Køge-svømmeren i den rigtig flotte personlige rekordtid: 27,98.

Se alle dagens resultater på:
www.europeanjuniors2012.be/070Results/results.php
 
Med søndagens konkurrencer i hus er EM for juniorer 2012 afsluttet.
Den danske EJM-trup på i alt 15 svømmere har opnået fire medaljer – to guldmedaljer og to bronzemedaljer. Dermed har holdet nået medaljemålsætningen, som forud for mesterskaberne lød på tre – seks medaljer.
Hertil har svømmerne opnået 10 danske juniorrekorder, en nordisk rekord samt talrige personlige rekorder.
Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, udtrykker tilfredshed med udbyttet ved mesterskaberne. Særligt drengene mener talentudvikleren har overrasket positivt under mesterskaberne. Men også det faktum, at svømmerne formår at få fire holdkapper med i finalen, fremhæver Michael Hinge som noget, der er rigtig flot. Her klarer Danmark sig således ganske godt i hård konkurrence med Europas allerstørste svømmenationer.
 
EJM-truppen flyver retur mod Danmark tidligt mandag morgen. Herfra går turen hurtigt videre til DM på langbane, som begynder tirsdag i Esbjerg.
 
For yderligere information henvises til talentudvikler, Michael Hinge, der kan kontaktes på mobil: 2049 5706.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig


 


Cookieindstillinger