0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Resultater fra DM/DÅM i udspring 2012

14-06-2012

Læs her om konkurrencerne og hvem, der stak af med topplaceringerne.


DM og Dansk Årgangs Mesterskab 2012 i udspring fra vipper blev i år afholdt i Farum Svømmehal den 9. – 10. juni.

 Smuk ceremoni som optakt til mesterskaberne.
 

På både seniorniveau og blandt de fleste årgange blev mesterskaberne på de fleste årgange til en tvekamp om guld mellem de to dominerende klubber på eliteplan, AGF og Lyngby Udsprings Klub.

 

På herresiden måtte sidste års suveræne mester, Daniel Klein, endelig møde sine overmænd af yngre kræfter. Han måtte således nøjes med henholdsvis bronze og sølv, på begge højder henvist af klubkammeraten Gustav Sundgaard, mens AGF’s Niklas Nybro Sørensen kneb sig ind på en anden plads på 1 m. Lyngbys Elias Egholm, der sammen med Gustav har kvalificeret sig til EJM i årgangsgruppe B, måtte nøjes med bronze på 3 m og må vente til ny chance næste år med at score medaljer til DM på 1 m.

Kampen om DM-medaljer på herresiden har ikke været så stor og så tæt i mange år, med deltagere helt nede fra C rækken. Udspringere i 13 års alderen begynder allerede nu at true de ældre fra B rækken og opefter og nærmer sig toppen, blandt de seneste års dominerende ældre ungdomsspringere og seniorer.

 

Tre seje udspringsherrer med velfortjente medaljer om halsen.

 

På damesiden står Sara Falkenberg helt suverænt på toppen med fire guldmedaljer på senior og Pige A siden. Men andre piger er på vej. I B-rækken afslørede både AGF Udspring og Lyngby Udsprings Klub mange piger på vej, men AFG trak dog de længste strå med guld til Ane Naur Jensen og Naja Gurholdt på henholdsvis 1 m og 3 m.

 

Smukt, ser det ud. Seje udspringskvinder med Dannebrog som baggrund.

 

I drenge C delte AGF og Lyngby også guldet, idet Andreas Larsen fra Lyngby og Daniel Nybro Sørensen, AGF, byttede 1. og 2. pladser fra 1 m til 3 m. Piger D var domineret af Lyngby Udsprings Klub med tæt konkurrence mellem tre udspringere. Maja Jartved og Laura Valore fik hver sin guldmedalje på henholdsvis 1 og 3m

 

Frem Odense kunne også trække guld hjem, Det skete på drenge A siden med Simon Mølgaard på begge højder, mens Torsten Jakobsen satte sig sikkert på begge guldmedaljer i D rækken. I pige C fik Farum-Familie-Svøm med Rebecca Koerner sin første årgangsmester-titel.

 

Det blev nogle vellykkede mesterskabsdage, hvor fire klubber var sammen om at konkurrere, men også have det sjovt sammen. Lørdag aften blev en tv-udsendelse fra 1992 med interviews af nuværende Lyngby træner Claus Friislund vist til stor fornøjelse for alle og satte dansk udspring i et historisk perspektiv.

 

Hans Krogenlund


 


Cookieindstillinger