0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt IRB landshold kom godt fra start

23-05-2012

Det gamle IRB hold blev i 2010 verdensmestre. Nye kræfter er på vej.


Den 18.-19.maj deltog det nye danske IRB (Inflatable Rescue Boat) landshold i et IRB stævne i Scharbeutz, Tyskland, og klarede sig rigtig godt. Udover Danmark, var Polen, Belgien og Tyskland repræsenteret. 

 

IRB er konkurrencer i redningsøvelser i gummibåd. En disciplin, hvor Australien, England og Tyskland er blandt de stærkeste nationer. Danmark kan dog også være med. Der konkurreres i fire discipliner; single rescue, mass rescue, tube rescue og team rescue. I 2010 blev Danmark verdensmester i disciplinen Mass Rescue.

 

Den store udfordring ved stævnet i Tyskland for det danske hold, lå i den båd tyskerne stillede til rådighed. En båd som teknisk er en del anderledes end den redningsbåd, der bliver benyttet i Danmark (Arancia). Aranciaen er udviklet i New Zealand og benyttes b.la. der og i Australien.

 

Det danske landshold består af instruktører fra TrygFonden Kystlivredning. Denne gang bestod holdet af; Henrik Majdal Kaarsholm, Jesper Juul Hansen, Katrine Zinck Leth-Espensen og Ole Westh. Holdet glæder sig til at afprøve deres kunnen til kommende stævner både i indland og udland. Indtil da trænes der intensivt og i særdeleshed i den forestående livreddersæson.

 


 


Cookieindstillinger