0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Åbent vand-prisen overrakt lørdag aften

29-04-2012

Åbent vand-prisen 2012 blev overrakt af Kaj Aagaard under festmiddagen lørdag.


 

Begrundelse for prisen

Kaj Aagaard fortalte under festmiddagen en flot historie om tilblivelsen af Præstø Fjord Svømning, som i høj grad skyldes en ganske særlig persons forkærlighed for denne begivenhed. Nedenfor fremgår Kaj Aagaards historie.

 

Siden 2006, hvor Dansk Svømmeunion tog initiativ til at genoptage åbent vand-svømningen, har fokus på netop denne disciplin været støt stigende. I 2006 var unionen med-arrangør af fem arrangementer med i alt 522 deltagere. Sidste år, i 2011, var unionen oppe på at være med-arrangør af i alt ni arrangementer. Her deltog knap 3.000 svømmere. Men svømning i åbent vand begyndte jo langt tidligere end 2006. Eksempelvis var der en mand i Præstø, der i 2004 blev opmærksom på nogle gamle avisnotater fra Præstø Avis sommeren 1935. Her kunne han læse om nogle unge mennesker, der, som de første, tog svømmeturen fra Præstø til Elnasminde på to timer og 22 minutter - en tur på 4,7 kilometer.

Manden, der læste dette i 2004, var Kai Christiansen. Og han mente, at denne gamle rekord burde stå sin prøve. Som sagt, så gjort. I sensommeren 2004 tilbagelagde Kai Christiansen, i en alder af 68 år, de 4,7 kilometer i den flotte tid én time og 50 minutter.

Noget af en præstation af den tidligere konkurrencesvømmer, der også som masterssvømmer har hentet mange danske mesterskaber og danske rekorder hjem. 

 

Siden er arrangementet afholdt hvert år i august med Kai Christiansen som naturlig tovholder. Af sikkerhedsmæssige grunde holdes deltagertallet på 60 svømmere. Og der er rift om pladserne. Arrangementet hidkalder flere af vores allerbedste åbent vand-svømmere. Eksempelvis forbedrede Nicklas Luplau i 2011 Præstø Fjord-rekorden, så den nu lyder på 55 minutter og 17 sekunder.

Selv om der er mange hjælpere med ved arrangementet – heriblandt Præstø Roklub og repræsentanter fra Vordingborg Svømmeklub - er det alligevel Kai Christiansen, man forbinder med Præstø Fjord Svømning. Det særligt fine ved dette arrangement er, at det kan føres tilbage til 1935. Der er således et fint link tilbage i historien.

Kai deltog sidste år i en alder af 75 år og blev her noteret for den flotte tid én time og 52 minutter. Også i år, i 2012, er Kai Christiansen tilmeldt arrangementet.
 

Oven på ovenstående fine fortælling overrakte Kaj Aagaard årets åbent vand-pris til Kai Christiansen for en flot og vedholdende pionérindsats kombineret med et stort engagement.

 


Kaj Aagaard (til venstre) sammen med modtager af Årets åbent vand-pris 2012, Kai Christiansen. 

 


 


Cookieindstillinger