0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To årspriser overrakt på generalforsamlingen

28-04-2012

Årspriserne indenfor masters og svømning overrakt lørdag eftermiddag.


På Dansk Svømmeunions generalforsamling blev årspriserne indenfor masters og svømning overrakt


Det var bestyrelsesmedlem, Danielle Keller, der forestod overrækkelsen af Årets Masterspris 2012, som gik til Jan Johansen fra GI40Hermes.

Jan Johansen er født i 1940 og svømmer således i masters-aldersgruppe J – gruppen for de 70 – 74-årige.
Om Jan kunne Danielle Keller blandt andet fortælle i sin tale, at han begyndte sin svømmekarriere i Hermes tilbage i 1948, som blot otte-årig. Siden da er der blevet præsteret stribevis af flotte svømmeresultater. Eksempelvis har Jan været dansk mester for seniorer 11 gange og har sat en række danske rekorder.
I dag er Jan Johansen aktiv som mastersvømmer, hvor det også er blevet til mange flotte resultater. Eksempelvis stillede Jan op i 1500 m fri sidste år ved DOM-L, hvor han satte dansk rekord i aldersgruppen 70-74 år med mere end 19 minutter. Og undervejs i løbet blev det såmænd også til rekorder på både 200, 400, og 800 m. En sjælden præstation, må man sige!
Jan Johansen er også en hyppig deltager ved de internationale masters mesterskaber. Senest har han deltaget i blandt andet VM i Göteborg i 2010 og EM i Ukraine 2011.

Jan Johansen er en god repræsentant for dansk masterssvømning. Han bringer altid munterhed og godt humør med til stævner, og er aldrig bange for at kaste sig ud i nye svømmeudfordringer.

I 2008 holdt Jan sit 60 års jubilæum som svømmer. Men på trods af de mange år, han allerede har på bagen i bassinet, er han i højeste grad ”still going strong”, som Danielle Keller udtrykte det i sin tale.

- Og vi håber at se dig i bassinet i mange år fremover, afsluttedes talen, som gjorde modtageren af Årets Masterspris, Jan Johansen, meget glad.Bestyrelsesmedlem Danielle Keller overrækker Årets Masterspris til Jan Johansen.

Oven på overrækkelse af Årets Masterspris var det tid for overrækkelse for en anden af Dansk Svømmeunions års-priser – Årets Svømmepris.


Årets Svømmepris 2012
Det var her bestyrelsesmedlem, Jes Gydesen, som stod for overrækkelsen af denne pris.

Om prismodtageren fortalte Jes Gydesen, at der er tale om en aktiv leder, der, ligesom tilfældet er med rigtig mange frivillige ledere, startede som frivillig leder, da hans barn startede som konkurrencesvømmer. Og han blev formand for klubben i en periode, hvor der var nok af økonomiske udfordringer at kæmpe med.


Der er tale om en formand, som er gjort af et særligt stof, og som er yderst udviklingsorienteret. Han har i løbet af kort tid fornyet klubbens vedtægter, visioner, mål og politikker. Han har forvandlet klubben fra en traditionel svømmeklub til en tidssvarende og sund svømmeklub med stigende medlemsantal og en positiv bundlinie i økonomien.  Samtidig har han været involveret i etableringen af Haderslev som Eliteidrætskommune og i den forbindelse været med til at udforme en ny idrætspolitik for kommunen.

Jes Gydesen fremhævede også i talen prismodtagerens arbejde med at udforme en ny belønnende strategi for, hvordan klubben kan få flere frivillige hjælpere og hvorledes han har involveret sig i kommunens bestræbelser på at etablere en eventuel ny svømmehal.


På det internationale plan er prismodtageren for øjeblikket dybt engageret i at skaffe EKM i 2015 til kommunen. Der er således tale om en ildsjæl, der i den grad er om sig og formår at holde mange bolde aktivt i luften.

De fleste tilstedeværende festdeltagere havde nok regnet ud, hvem, der var tale om, da Jes Gydesen løftede sløret for navnet på prismodtageren - Haderslev Svømmeklubs formand gennem de seneste seks år – Bo J. M. Secher.

  

 Bo Secher modtog hædren med stor glæde og takkede for de smukke ord.

Sammen med ovennævnte årspriser fulgte foruden et diplom, en buket og en smuk glasvase.


 


Cookieindstillinger