0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Livredningsfondens pris overrakt på generalforsamlingen

28-04-2012

Modtager af prisen blev Tor Busch-Nielsen.


 

I forbindelse med Dansk Svømmeunions generalforsamling lørdag eftermiddag blev Livredningsfondens pris overrakt af Kaj Aagaard til Tor Busch-Nielsen fra Klampenborg Kano og Kajakklub.


- Indstillingen til prisen, som er skrevet af Dansk Svømmeunions Livredningssektion, er virkelig flot og vidner om en sej person, der besidder en række egenskaber, der er væsentlige for udviklingen af konkurrencelivredning i Danmark. Med disse ord indledte Kaj Aagaard sin tale og undlod ikke i den forbindelse at nævne for forsamlingen, at netop livredning og konkurrencelivredning udgør satsningsområder i Dansk Svømmeunion, som alle svømmeklubber skal opfordres til at sætte på dagsordenen. At dyrke konkurrencelivredning er både sejt, sjovt og sundt, og det kan bidrage med mange udfordringer for svømmere, der ikke ønsker at satse på konkurrencesvømning. 


Tilbage til dagens prismodtager lød det i formandens tale, at Tor modtager Livredningsfondens pris for sit store og mangeårige engagement indenfor  konkurrencelivredning.

- Tor har i høj grad bidraget til at udvikle konkurrencelivredning i Danmark ved at dele ud af sin viden, erfaring og kæmpe engagement i sporten både på træningsbanen og til konkurrencer.
 
Om Tors baggrund kunne Kaj fortælle, at mange års ophold i Australien var udgangspunktet for en voksende interesse på området, hvor Tor blev engageret i kajaksporten og surf lifesaving sporten (konkurrencelivredning). Tilbage i det køligere Danmark, som voksen, fortsatte Tor med at dyrke surf lifesaving, hvilket blev starten på årtiers engagement i udviklingen af konkurrencelivredning i Danmark.

- Tor er en fantastisk motivator, ekstrem hjælpsom i træningen for både nye som rutinerede udøvere, som altid er velkomne i sommerhuset på Nordkysten, når Bellevues flade vand skal skiftes ud med leg i bølger, lød det videre i Kaj Aagaards tale om ildsjælen fra Klampenborg Kano og Kajakklub, der selv har opnået flere meget flotte internationale resultater i konkurrencelivredning. Senest er det blevet til en sølvmedalje i surf ski til VM i livredning 2010.


Oven på de flotte ord modtog Tor Busch-Nielsen Livredningsfondens pris til salens store applaus.
 

 

 

 

 

 

Tor Busch-Nielsen (til venstre) modtager prisen af Dansk Svømmeunions formand, Kaj Aagaard.


 


Cookieindstillinger