0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Download:

 Aktuelt

 

Deltag i Årets Aqua Inspiration den 26.-27. oktober 2019!

 Næste arrangement

22
November
2019
23
November
2019
Svømning - Svømmetider
Regionscup 2019, Videbæk

Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Svømningens Grunduddannelser

Tilmelding til 2020

Børnetræneruddannelse

start 11. januar Tommerup

Årgangstræneruddannelsen

starter 18.januar Tommerup

ERC-Instruktør og Livredderdommerkursus

1. februar 2020

Aqua+ Akademi 

1. februar 2020

Børn med særlige behov

18. april 2020 Korsør

Seneste nyt

Modul 1 Tidtager- og stævnefunktion 

14. januar Hvidovre

30 januar Herning

2. februar Pandrup

Modul 2 Vende bane måldommer:

14. december Ringsted 

18. januar Hvidovre

26. januar Odense

1. februar NørreSundby

Modul 5 Speaker 

25. januar Vejle

Modul 6 Stævnesekretær

25. januar Gentofte

 Næste arrangement

23
November
2019
Officials
Modul 4 - Ledende måldommer og ledende tidtager off19-3242
Århus svømmestadion
23
November
2019
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 Sg19-3128
Danhostel Store Heddinge
24
November
2019
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off19-3419
Gymnastik og Idrætshøjskole Viborg

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Juniorlandsholdet i Düsseldorf

    Tags:

19-04-2012

Møde med verdensmestre -og optakt til Nordisk Mesterskaber.

Af: 21

Tirsdag, den 4. april drog det danske juniorlandshold inklusiv trænere af sted mod Düsseldorf. Vi skulle rejse med nattog, og ankom derfor først tidligt onsdag morgen. Vi var ikke specielt udhvilede, eftersom sengene i toget var hårde som sten. Vi fandt hotellet, men vores værelser var ikke klar, så vi måtte sidde i et mødelokale og spise lidt, inden vi skulle over til svømmehallen for at træne.

 

Det var ikke vores bedste træning, da vi alle var trætte, men vi fik tjekket de andre hold ud og afprøvet vandet.

Tilbage på hotellet var vores værelser heldigvis klar, og vi fik lov til at slappe af indtil aftensmaden. Efter lidt landtræning gik vi alle trætte i seng.

Torsdag morgen var der figurer. Der var 107 tilmeldte, så vi have forberedt os på, at det ville blive en langvarig affære. Pigerne fra de andre lande var meget dygtige, så der var en del nerver på, da vi skulle lave dem. Alt i alt gik det meget fint, men vi fik alle lavere karakterer end vi plejer. Efter fire timers tid var figurkonkurrencen slut, og vi kunne gå tilbage på hotellet og spise frokost.

Om eftermiddagen var der kombi-hold, vi stillede ikke selv op med et hold, så vi kunne bare sidde i hallen og se på en masse flot synkro. Vinderne blev pigerne fra Kasakhstans juniorlandshold, der svømmede den samme serie som deres seniorlandshold gjorde sidste år.

Fredag morgen var der solo for årgangspigerne, som er Sofie og Signe. De svømmede begge to deres respektive soloer flot, men måtte se sig slået af de andre lande, som træner meget mere end de selv gør. Efter frokost var der duetter for både årgangssvømmere og juniorer. I årgangsrækken havde i ikke nogen svømmere med, men i juniorrækken stillede Danmark med to duetter bestående af Mia og Amalie og Nadia og Asta. Pigerne var oppe i en hård konkurrence, idet Rusland stillede med to duetter, hvoraf den ene er de forsvarende verdensmestre. Det var spændende at se, og vi var alle imponerede af dem.

 

Lørdag var stævnets sidste dag, og den begyndte med solo for juniorerne. Her stillede Danmark som det eneste land med tre soloer svømmet af Pernille, Mia og Asta. Alle tre piger svømmede udmærket, og placerede sig lige efter hinanden. Verdensmesteren i solo, som kommer fra Rusland, var oprindelig tilmeldt og ville have vundet, men hun stillede ikke op til stor skuffelse for os. I stedet blev det soloen fra Østrig, der vandt.

Da sidste solosvømmer fra Danmark var oppe af vandet skyndte vi os over på hotellet for at sætte hår og spise frokost. Eftermiddagens disciplin var nemlig hold. I rækken stillede seks lande op, og vi var meget spændte på at svømme det hold, som vi har trænet i snart et halvt år. Da vi hoppede i vandet, var vores heppekor forsvindende lille, idet det kun bestod af Pernille, Mia og Elisabeth, men til vores store overraskelse heppede hele hallen også på os, ligesom vi havde heppet på dem. Det var en stor og sjov oplevelse at svømme vores hold foran alle de andre lande, og selvom det ikke gik helt perfekt, var vi tilfredse nok.
  

Lørdag aften var der fest, og vi besluttede i sidste øjeblik at lave en danseoptræden på opfordring og med instruktion af Amina. Det viste sig at være en god idé, for alle de andre lande havde også forberedt en optræden. Vi skulle på som de første og fik fyret godt op for festen og energien. Desværre skulle vi gå meget tidligere end vi havde lyst til, fordi vi skulle nå vores nattog hjem til Danmark. Vi fik ikke sovet meget i toget, for sengene var stadig hårde og toget bumlede meget.

Vi er alle vendt hjem til Danmark med en masse inspiration og glæder os allerede til at skulle fyre den af til Copenhagen Open og Nordiske Mesterskaber i Bellahøj d. 21. og 22. april!     

Skrevet på vegne af juniorlandsholdet i synkrosvømning af Asta Bau.