0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM i konkurrencelivredning

19-04-2012

Debutant i konkurrencelivredning håber på VM udtagelse.


Til lørdagens DM i konkurrence-livredning er Line Præst Lauridsen en af debutanterne. Den tidligere NTC-svømmer stiller op i 100 m redning af dukke med finner og redningstorpedo, 100 m redning af dukke med finner, 50 m bjærgning af dukke og muligvis et par holdkapper for Nordkysten Kystlivredningsklub.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvad jeg kan i de enkelte discipliner. På den ene side er der mange elementer, jeg kan bruge fra min svømmekarriere, men der er samtidig en masse tekniske elementer, som skal sidde lige i skabet, for at man præsterer optimalt, så jeg er ret spændt på hvordan det kommer til at gå. Jeg glæder mig nok allermest til 50 m bjærgning, da det er den disciplin jeg har trænet mest til.

Hvorfor konkurrence-livredning, og hvad kan det, som svømning ikke kan?
Jeg hørte om konkurrencelivredning gennem en veninde, og så prøvetrænede jeg med GI40Hermes/Dansk Svømmeunions konkurrencelivredningshold i Bellahøj et par gange. Det er super fedt, at man har nogle fordele ved at have været elitesvømmer, mens der samtidig er en masse nye ting at lære. Jeg kan også rigtig godt lide den lidt mere individuelle tilpasning. Det er ikke så elitært som svømning på højt plan, man kan lave en masse andet fysisk ved siden af, og så primært øve teknik til træning. Jeg glæder mig også rigtig meget til at prøve kræfter med den udendørs del, som jo er noget anderledes end hvad der sker i bassinet. 

Hvad er dine forventninger til weekendens stævne?
Jeg har meget svært ved at vurdere, hvor hurtigt jeg kan svømme, men jeg håber lidt på at komme under VM-kravet i 50 m bjærgning, selvom det lyder noget surrealistisk, når det er første gang, jeg stiller op til et stævne. Selvom det så fejler, håber jeg på at få et godt første indtryk af, hvordan et DM i konkurrence-livredning forløber.

Vil du gerne ud og heppe på Line i jagten på VM-kravtiden? Så er det med at møde op i Bellahøj Svømmestadion på lørdag, den 21. april, kl. 10.00 – 18.00.
Der er gratis adgang.


 


Cookieindstillinger