0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM konkurrence-livredning

19-04-2012

Lørdag, den 21. april løber årets DM i konkurrence-livredning af stablen i Bellahøj Svømmestadion.


Lørdag, den 21. april løber årets DM i konkurrence-livredning af stablen i Bellahøj Svømmestadion. Et åbent stævne, hvor både årgang, junior og senior svømmere skal konkurrere om DM titlerne samt landsholdspladser til VM for seniorer og EJM.

Konsulent Caroline Kleemann har, sammen med Livredningssektionen, organiseret mesterskabet, og fortæller her lidt om hvorfor det er sjovere at se på konkurrence-livredning end svømning: - Man ved aldrig helt hvad der sker! Selv om man er teknisk god på de første 50 meter svømning, kan man pludselig lave et kiks med dukken eller torpedoen. Caroline Kleemann tilføjer også, at det er ”fedt at være publikum til, og at man er meget velkommen”. Deltagerne er ikke under vandet i særlig lang tid af gangen.

På seniorsiden har vi blandt andet Ronnie Dalsgård (Nordkysten Kystlivredningsklub) som er tidligere deltager ved EM og VM. Han blev til EM i september 2011 nummer 4 i 100 m bjærgning med dukke – og ville, ifølge Caroline Kleemann, godt kunne have fået en medalje, hvis han havde ydet sit optimale.
Thomas Ibsen (Nordkysten Livredningsklub), har også deltaget ved EM og VM en del gange, og 100 m redning af dukke med torpedo er hans stærkeste disciplin, som er værd at holde øje med.
Debutanten, Line Præst Lauridsen (Nordkysten Kystlivredningsklub), som vi tidligere kendte som elitesvømmer fra ESE/NTC, har også rigtig gode chancer ifølge Caroline Kleemann: - Selvom hun er helt ny, har hun en god chance. Hun har trænet meget på teknikken og er jo i forvejen en sindssyg god svømmer.
På juniorsiden skal man, som tilskuer, holde godt øje med navne som tidligere EJM-deltager, Julie Fischer Vinther Christensen (GI40Hermes), samt Mai Hjelmgaard (Nordkysten Livredningsklub) og Klara Strand Olesen (Vest Brøndby).

Til spørgsmålet om dansk konkurrence-livrednings internationale udsigter, svarer Caroline Kleemann: - Det er svært, for vi har allerede været i gang i mange år. Internationalt kræver det, at man tidligere har været en god elitesvømmer, og det er svært at rekruttere dem. De har ikke meget tid til overs i deres svømmeskemaer, og når de så er færdige med elitekarrieren, er de for det meste trætte af at svømme. Hvis vi skulle begå os internationalt, skulle det være det, der skulle til. Flere elitesvømmere.

Tilmeldingstallet til DM i konkurrence-livredning er dog steget år for år, og det skyldes, ifølge Caroline Kleemann, breddeklubberne: - Interessen fra bredden er steget, hvilket skyldes de mange alternative tumlehold og klubber som eksempelvis Grenå Livredderklub, men der er altså lang vej til internationalt topniveau, hvis man ikke har været elitesvømmer. Det er dog rigtig dejligt med en øget opmærksomhed omkring konkurrence-livredningen.

Tilskuere er velkomne i Bellahøj Svømmestadion på lørdag den 21. april. Der er stævnestart kl. 10.00, og oversigten over discipliner kan ses her: billeder/livredning/Danishopen-Indbydelsedanskudgave_hjemmeside.pdf


 


Cookieindstillinger