0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
28
Januar
2021
Andet
Vendsyssel rundt med Johnni Olesen
Nørresundby Idrætscenter

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


DM konkurrence-livredning

19-04-2012

Lørdag, den 21. april løber årets DM i konkurrence-livredning af stablen i Bellahøj Svømmestadion.


Lørdag, den 21. april løber årets DM i konkurrence-livredning af stablen i Bellahøj Svømmestadion. Et åbent stævne, hvor både årgang, junior og senior svømmere skal konkurrere om DM titlerne samt landsholdspladser til VM for seniorer og EJM.

Konsulent Caroline Kleemann har, sammen med Livredningssektionen, organiseret mesterskabet, og fortæller her lidt om hvorfor det er sjovere at se på konkurrence-livredning end svømning: - Man ved aldrig helt hvad der sker! Selv om man er teknisk god på de første 50 meter svømning, kan man pludselig lave et kiks med dukken eller torpedoen. Caroline Kleemann tilføjer også, at det er ”fedt at være publikum til, og at man er meget velkommen”. Deltagerne er ikke under vandet i særlig lang tid af gangen.

På seniorsiden har vi blandt andet Ronnie Dalsgård (Nordkysten Kystlivredningsklub) som er tidligere deltager ved EM og VM. Han blev til EM i september 2011 nummer 4 i 100 m bjærgning med dukke – og ville, ifølge Caroline Kleemann, godt kunne have fået en medalje, hvis han havde ydet sit optimale.
Thomas Ibsen (Nordkysten Livredningsklub), har også deltaget ved EM og VM en del gange, og 100 m redning af dukke med torpedo er hans stærkeste disciplin, som er værd at holde øje med.
Debutanten, Line Præst Lauridsen (Nordkysten Kystlivredningsklub), som vi tidligere kendte som elitesvømmer fra ESE/NTC, har også rigtig gode chancer ifølge Caroline Kleemann: - Selvom hun er helt ny, har hun en god chance. Hun har trænet meget på teknikken og er jo i forvejen en sindssyg god svømmer.
På juniorsiden skal man, som tilskuer, holde godt øje med navne som tidligere EJM-deltager, Julie Fischer Vinther Christensen (GI40Hermes), samt Mai Hjelmgaard (Nordkysten Livredningsklub) og Klara Strand Olesen (Vest Brøndby).

Til spørgsmålet om dansk konkurrence-livrednings internationale udsigter, svarer Caroline Kleemann: - Det er svært, for vi har allerede været i gang i mange år. Internationalt kræver det, at man tidligere har været en god elitesvømmer, og det er svært at rekruttere dem. De har ikke meget tid til overs i deres svømmeskemaer, og når de så er færdige med elitekarrieren, er de for det meste trætte af at svømme. Hvis vi skulle begå os internationalt, skulle det være det, der skulle til. Flere elitesvømmere.

Tilmeldingstallet til DM i konkurrence-livredning er dog steget år for år, og det skyldes, ifølge Caroline Kleemann, breddeklubberne: - Interessen fra bredden er steget, hvilket skyldes de mange alternative tumlehold og klubber som eksempelvis Grenå Livredderklub, men der er altså lang vej til internationalt topniveau, hvis man ikke har været elitesvømmer. Det er dog rigtig dejligt med en øget opmærksomhed omkring konkurrence-livredningen.

Tilskuere er velkomne i Bellahøj Svømmestadion på lørdag den 21. april. Der er stævnestart kl. 10.00, og oversigten over discipliner kan ses her: billeder/livredning/Danishopen-Indbydelsedanskudgave_hjemmeside.pdf