0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM for Hold: Drama i divisionerne

29-03-2012

Af: 21

Af Tine Jespersen.

I weekenden sættes styrkeforholdene mellem de danske klubber på prøve. DM for hold, åben klasse, svømmes i weekenden i ikke mindre end 6 forskellige haller landet rundt. Det er nu, at klubberne skal stå sammen som ét hold - på kanten, men også i bassinet. Vi har taget temparaturen i divisionerne.

1. division har fået selskab af A6, Hillerød og Vest Brøndby, som alle tre er rykket op fra 2. division. Som ny-oprykkede, er der høje forventninger fra A6-cheftræneren, Thomas Lund. - Mine forventninger er, at vi rykker videre op i svømmeligaen. Det er vores mål og det vil vi give alt for kan lykkes, lyder det fra cheftræneren, der samtidig tipper Lyngby til at vinde i 1. division, da de som bekendt kommer direkte fra svømmeligaen. - Stillede vi aktive svømmere mod hinanden var det nemmere for os, men sådan er konkurrencen ikke. Derfor forventer jeg en hård kamp, hvor det kan blive alt fra en anden- til en femteplads, afhængig af, hvilke svømmere, de andre klubber møder op med. A6’s svømmere er dog særdeles godt forberedt til dette stævne, og vi vil slås uanset hvem, der træder ind af døren lørdag morgen, lyder det fra cheftræneren. Ifølge Thomas Lund bliver de største konkurrenter klubber som Hillerød, Gladsaxe og AGF. 
At det samtidig er A6, som er arrangører af DMH for 1. division gør bestemt ikke spændingen mindre. - Jyllinge svømmehal er en rigtig god svømmehal til et DMH. Hallen er hurtig, og den har en tilpas størrelse til, at ni hold kan skabe en fantastisk stemning, så det håber jeg sker, udtaler A6-cheftræneren.

I 2. division ligger Helsingør, der sammen med Silkeborg er rykket ned fra 1. division. Cheftræner i Helsingør, John Mogensen, glæder sig til forløbet, som altid er lidt en overraskelse for holdet.  -  Man kan aldrig vide hvem, der bliver syg, falder på cykel eller noget lignende op til stævnestart. Men vi håber dog på at rykke op i 1. division igen, lyder det fra cheftræneren. Han understreger dog samtidig, at det vigtigste er at opbygge et godt hold, og derfor er der ikke hevet svømmere med udefra. - Vi vil ikke være et såkaldt yoyo-hold, der rykker mellem 1. og 2. division hvert år. Klubben skal bygges op forfra, og det er derfor mere et spørgsmål om at skabe et godt hold, end at vinde det hele med andre svømmere. 

Helsingør Svømmeklub har før været arrangører, så det eneste der, ifølge John Mogensen, kan forstyrre afviklingen, er de mange afleveringsfrister et DMH har. - Jeg håber bare, at alle gør det, de skal og afleverer til tiden. Så skal det nok forløbe fint, afslutter John Mogensen.

A6 afholder i år DMH for 1. division med Lyngby, AGF 1, STO 10, Gladsaxe, Vest Brøndby, Triton, Elite Svøm Esbjerg 2 og Hillerød som deltagende konkurrenter. 

Ligeledes afholder Helsingør Svømmeklub DMH for 2. division med følgende klubber som gæster: GTI, Silkeborg, Gentofte 1, Holstebro, USG 1, Hørsholm, Søllerød Svømmeklub og Frederikssund.

Swim Team Vestsjælland afholder, i Slagelse Svømmehal, DMH for 3. division med Hvidovre, VAT CPH 2, Ringsted, Haderslev, Triton-Vejle, Viborg 1 og Holbæk. 

4. division bliver opdelt i vest og øst og afholdes henholdsvis i Herning og Nykøbing Falster.

Se mere i Mesterskabsfolderen for DMH her: billeder/faelles/Mesterskaber/Foldere/DMHfolder2012_13032012.pdf


 


Cookieindstillinger