0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

Svømningens Grunduddannelse

Store Heddinge

Årgangstræneruddannelse

20. marts Tommerup

Børnetræneruddannelsen

22. maj Tommerup

Official kurser

 Næste arrangement

24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)
30
Januar
2021
Officials
Modul 7 - Overdommer OM7 21-3570
Kommer senere - 1. del (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

Din guide til Danish Open 2012

22-03-2012
Så er Danish Open i fuld gang i Bellahøj Svømmestadion. Her er der mulighed for kvalifikationer til både EJM, EM og OL. Forvirret? Ikke mere. Her er din guide til de fire hæsblæsende dage.

Af: 21

Af Tine Jespersen.

Hvad er Danish Open?
Danish Open er et åbent mesterskabsstævne, der afholdes én gang årligt. Stævnet er godkendt af FINA som kvalifikationsstævne til OL 2012. Derudover er stævnet eneste mulighed for kvalifikation til EJM, ligesom kvalifikation til EM for seniorer kan opnås. Grundet FINA-godkendelsen har mange nationer meldt deres ankomst, så du kan opleve svømmere fra blandt andet Rusland, Brasilien, Norge og Spanien kæmpe i bassinet.

Hvorfor er det vigtigt?
Danish Open er vigtigt, da det er kvalificerende til hele tre internationale mesterskaber. Foruden OL kæmper juniorsvømmerne om pladser til EJM og seniorsvømmerne om pladser EM. Der er altså meget på spil – især da det er sidste chance for kvalifikation. 

Hvad med hele landsholdet, har de ikke allerede kvalificeret sig?

De svømmere, der allerede har klaret kravtiden til OL er Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Mads Glæsner og den færøske Pál Joensen, der til OL stiller op for Danmark. Til Danish Open skal de udvise formstabilitet, hvilket betyder, at de skal svømme stabilitetskravtider. Dette er et krav fra Dansk Svømmeunion. De næste 4 dage har alle svømmere altså noget at kæmpe for.
Her dog et forbehold for Rikke Møller Pedersen, der desværre er blevet ramt af et træthedsbrud. Imidlertid har DIF ladet Dansk Svømmeunion vide, at en eventuelt manglende deltagelse ved Danish Open ikke vil få betydning for Rikkes formelle udtagelse til OL. Skyldes, at Rikke for kun halvanden uge siden svømmede under det olympiske kvalifikationskrav i 200 bryst.

Danmark opnåede ved VM to nationspladser i dameholdkapperne 4 x 100 m fri og 4 x 100 m holdmedley. Pladserne på de to holdkapper skal også fordeles. Pernille Blume og Mie Ø Nielsen ser ud til at være sikre kort på disse to holdkapper. Men kommer andre med også?

Se kravtider her: t2w_470.asp

Det vil sige, at jeg kan møde alle mine svømmeidoler?

Næsten. Vi mangler Mathias Gydesen, der for øjeblikket opholder sig i USA. Han har fået en dispensation og skal derfor først forsøge at OL-kvalificere sig i næste weekend til et amerikansk Grand Prix-stævne. Han skal dog stadig sigte efter den danske kravtid. Ellers er der gode chancer for fuldt hus.

Hvem skal jeg holde øje med?

Allerede torsdag aften skal Mads Glæsner vise formstabilitet i 400 fri og Pál Joensen skal forsøge at kvalificere sig på 400 m fri. Samme aften har Katrine Holm Sørensen 200 medley. Du kan ligeledes se lidt ekstra efter Pernille Blume i 100 fri fredag aften og Mie Ø. Nielsen i 100 ryg lørdag aften. Pigerne har gode muligheder for at kvalificere sig til individuelle OL-løb. Udover Pernille Blume svømmer også Jakob Andkjær og Jeanette Ottesen 100 fri fredag aften. Jakob Andkjær, som på det sidste har trænet rigtig godt, har her sin primære chance for billetten til OL. Det samme gælder Jeanette Ottesen, der har klaret kravtiden og nu skal vise formstabilitet. Fredag aften svømmer Lotte Friis 800 fri. Lørdag aften har Chris Christensen gode chancer på 400 medley.

Der er selvfølgelig mange andre spændende løb, og du kan derfor med fordel orientere dig i tidsplanerne her: resultatfiler/6340/Foreløbig%20tidsplan%20indledende.pdf og resultatfiler/6340/Foreløbig%20tidsplan%20finaler.pdf

Hvordan kan jeg se det?
Mød op i Bellahøj Svømmestadion og mærk stemningen. Indledende afsnit kl. 10, finaler kl. 17.30 (søndag dog kl. 17). Der er dog kun mulighed for kvalifikation i finaleafsnit, så skal du vælge, må det blive valget. Adgangen er gratis og muligheden for enestående oplevelser stor. Har du ikke mulighed for at møde fysisk op, kan du enten følge med via livetiming, www.livetiming.dk, eller streame finaleafsnittene på DRs hjemmeside, http://www.dr.dk/Sporten/MinSport/2012/02/29135252.htm.