0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Det endelige danske OL-hold i svømning sammensættes nu

20-03-2012
Når Danish Open starter på torsdag, den 22. marts i Bellahøj Svømmestadion, vil der være pres på for størstedelen af de bedste danske svømmere. Her står internationale udtagelser og – især – OL-kvalifikatio-ner nemlig på spil.

Af: 21

Sidste chance for OL-kvalifikation
Såvel svømmere, der allerede tidligere har svømmet under OL-kravtider, som svømmere, der fortsat kæmper for at nå under en OL-kravtid for første gang, har noget at skulle præstere de kommende dage.
Således er det et krav fra Dansk Svømmeunions side, at svømmere, der allerede har præsteret en OL-kravtid, skal udvise ”formstabilitet” under Danish Open ved at svømme under et specielt formstabilitetskrav. For øvrige svømmere er opskriften enkel, at svømme under de opsatte OL-krav. Krav der modsvarer de hårdest tænkelige internationale krav.
Seniorsvømmerne svømmer også om pladser til EM i maj måned, og juniorsvømmerne om pladser til juli måneds EM for juniorer.

Alle stærke profiler på plads
Med ovennævnte betingelser for overhovedet at komme i betragtning til en af pladserne på sommerens OL-hold, er programmet sat for fire spændende konkurrencedage i langbanebassinet på Bellahøj.
Det betyder nemlig, at hele den danske svømmeelite anført af Lotte Friis (Herlev/NTC), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup/NTC), Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC) og Mads Glæsner (VAT-CPH/VI39) for en sjælden gangs skyld, vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion de kommende dage. Eneste undtagelse er svømmeren Mathias Gydesen (Sigma/Allerød), der for øjeblikket opholder sig i USA. Mathias har fået dispensation fra deltagelse ved Danish Open og vil i stedet forsøge at klare et af de danske OL-kravtider ved et amerikansk Grand Prix-stævne weekenden efter.

Kravtider, livetiming, livestreaming samt daglige opdateringer
Kravtiderne til såvel OL, EM og EM for juniorer kan ses via følgende link: t2w_470.asp
For de, der ikke har mulighed for at kigge forbi Bellahøj når det for alvor går løs, er der hjælp at hente. Således har Dansk Svømmeunion indgået et samarbejde med DR om livestreaming af samtlige fire finaleafsnit. Streamingen kan følges via følgende link: http://www.dr.dk/Sporten/MinSport/2012/02/29135252.htm

Der vil også være livetiming under stævnet. Dette kan følges vis linket: www.livetiming.dk

Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk - vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews – både i form af tekster og video. Hold således også øje med denne hjemmeside for diverse informationer.

Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden torsdag, den 22. marts – søndag, den 25. marts. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.

Detaljeret program for Danish Open.

Der deltager i alt cirka 330 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 63 klubber.
Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt OL-kvalifikationsstævne, har svømmere fra ikke mindre end 10 nationer – inklusive Danmark – meldt deres ankomst. De øvrige deltagende nationer er: Færøerne, Sverige, Norge, Schweiz, Rusland, Spanien, Brasilien, Irland og Israel.

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet
Dansk Svømmeunion beder samtlige medier (journalister, kameraførere, fotografer med mere) om lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open.
Dette gøres ved at henvende sig hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, eller elitechef, Lars Sørensen, ved ankomst til Bellahøj Svømmestadion.
Herefter får alle adgang til stævnet.
Henvendelse sker bedst via sms eller telefon.

Spørgsmål vedrørende OL – herunder de kommende dages kvalifikationer – kan rettes til elitechef Lars Sørensen på mobil: 2920 6160. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 2049 5706.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med GI40Hermes.    

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 


Cookieindstillinger