0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danish Open: Fortolkninger og præciseringer forud for de mange vigtige internationale udtagelser

20-03-2012

Af: 35

Mange ting står på spil for rigtig mange svømmere og deres trænere de kommende dage under Danish Open på Bellahøj. Derfor er der traditionelt mange spørgsmål der stilles til eliteafdelingen både før og under afviklingen af stævnet. For at alle kan følge med i baggrunden for eventuelle udtagelser og beslutninger undervejs i stævnet ønsker eliteafdelingen at præcisere og give fortolkninger inden for rammerne af de allerede opsatte kravtider og regler.

Individuelle kravtider
Alle individuelle kravtider til EJM skal opnås under finaleafsnittene ved Danish Open. Kun Danish Open tæller som kvalifikationsmulighed.
Eneste undtagelse er OL-kravtiderne og til dels også EM-kravtiderne, hvor svømmere der til VM klarede en individuel OL-kravtid, til Danish Open skal svømme et formstabilitetskrav hjem i samme løb. I forbindelse med opnåelse af en OL- og EM-kravtid, så skal disse og OL-formstabilitetskravene opnås i en A-finale.

Alle kravtider kan kun opnås i det i programmet fastlagte løb. Altså fx kan en 200 m kravtid ikke klares via et udlæg i en 400 m fri.

Holdkapper
Kun tider opnået under finaleafsnittene ved Danish Open medregnes. Der gøres opmærksom på regel om, at en holdkap under en opsat kravtid ikke kvalificeres medmindre alle fire svømmere er mindre end 0.5 sekund pr. 50 m fra det relevante individuelle krav på distancen. Fx 4 x 100 m fri, piger, EJM, årgang ’97, der må langsomste pige fra 1997 svømme på 0.59.45. Eller 0.59.09 hvis fra årgang ’96.

For OL-holdkapper gælder der specielt, at kun holdkapper, hvor Danmark har opnået en nationsplads, kan der svømmes om kvalifikation til. Det er 4 x 100 m fri og 4 x 100 medley. Begge er dameholdkapper. Hurtigste tid til godkendt kvalifikationsstævne regnes med, dvs. VM er inkluderet.

Specielt gælder der for OL-kvalifikationsforsøget i 4 x 200 m fri lørdag aften efter afslutningen af finalerne følgende retningslinjer:

  • fire hurtigste fra finalen i 200 m fri udtages til holdkappen
  • for at holdkappen skal svømmes lørdag aften skal alle være hurtigere 1.49.82 (+ 0.5 sekund pr. 50 m over det individuelle krav)
  • dog vil holdkappen få lov at svømme såfremt at tre er under, fjerde svømmer skal således på første skiftet i 4 x 200 m fri være hurtigere end 1.49.82
  • holdkappen skal være hurtigere end 12. pladsen fra VM i Shanghai. Denne tid var 7.15.65
  • holdkappen skal tildeles en nationsplads af FINA (afgørelse falder i juni)

I sidste ende er det elitechef Lars Sørensen der i tvivlstilfælde foretager de nødvendige vurderinger.

Eventuelle spørgsmål kan stilles til elitechef Lars Sørensen på ls@svoem.dk eller 2920 6160.


 


Cookieindstillinger