0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danish Open: Kval(itet) eller intet Danish drama i Bellahøj

20-03-2012
Om få dage går det løs. Bellahøj Svømmestadion udgør rammen for årets udgave af Danish Open, og svømmerne kommer ikke til at gå stille med dørene. Elitechef Lars Sørensen fortæller her lidt om sine forventninger.

Af: 21

Af Tine Jespersen.

De danske svømmere er for øjeblikket i fuld gang med at nedtrappe træningen, skabe overskud og fokusere ekstremt på Danish Open. Den 22. – 25. marts i Bellahøj Svømmestadion skal de, alt afhængig af hvor, i karrieren, de befinder sig, kvalificere sig til tre forskellige stævner. ”Foruden OL, som er det, der har mest fokus, er Danish Open også kvalificerende til EJM i Belgien til juli og EM på langbane i Ungarn til maj. Derfor er mesterskabet vigtigt af flere grunde, og ikke kun afgørende for OL bruttotruppen”, lyder det fra Lars Sørensen.

Holdkappen 4x200 fri for herrer, der skal svømmes lørdag aften, er en af de ting, Lars Sørensen ser mest frem til. ”Der er masser af positivt drama. De fire højst rangerede i det individuelle løb, 200 fri for herrer, bliver udvalgt til at svømme holdkappen, men mon ikke Mads Glæsner (VAT-CPH/VI39) og færøske Pál Joensen får 2 af pladserne. Resten bliver så spændende, og der vil helt sikkert blive kæmpet”, siger Lars Sørensen, der dog også glæder sig til at blive overrasket af ’boblerne’ til nogle af de eftertragtede OL-billetter. Jakob Andkjær (VAT-CPH/VI39/NTC), Chris Christensen (West Swim Esbjerg/ESE/NTC) og Kathrine Holm Sørensen (SwimTeam Esbjerg/ESE/NTC) er blandt de landsholdssvømmere, som Lars Sørensen glæder sig til at følge: ”de skal svømme godt, ja, men de har gode muligheder, og det bliver helt sikkert også interessant at se”. 

De helt store forventninger har Lars Sørensen dog til de svømmere, der allerede har klaret kravtiden. Kravet om stabilitet skal overholdes, og Lars Sørensen regner bestemt med, at både Lotte Friis (Herlev/NTC), Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/NTC), Mads Glæsner (VAT-CPH/VI39) og Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC) svømmer den hjem og kan indstilles til DIF som OL-kvalificerede. ”Jeg håber også på, at vi ser Pernille Blume (Birkerød/Sigma/NTC) og Mie Ø. Nielsen (Aalborg) klare individuelle kravtider til OL, det kunne være rigtig fedt, og jeg mener, at de har en chance”, afslutter Lars Sørensen.

Har du ikke selv mulighed for at overvære Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, kan du følge de danske svømmere via livestreaming på:
http://www.dr.dk/Sporten/MinSport/2012/02/29135252.htm

Indledende afsnit svømmes alle fire dage klokken 10.00 og finaleafsnittene klokken 17.30 - dog allerede klokken 17.00 søndag.


 


Cookieindstillinger