0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Veloverståede Nordiske Mesterskaber/Nordiske Junior Mesterskaber i Island for de danske svømmere

11-12-2011

Af: 21

På tredje- og dermed sidstedagen af NM/NJM i Island blev der fortsat svømmet gode resultater hjem af de danske svømmere – og det blev til flere medaljer. Blandt medaljerne var der også fire af guld. De blev svømmet hjem af:
400 m fri, NJM, drenge: Daniel Steen Andersen, Horsens: 3.53,94.
200 m brystsvømning, NJM, piger: Cecilie Holten, Triton Ballerup: 2.31,98.
400 m fri, NJM, piger: Amalie Østrup, Horsens: 4.18,20.
4 x 100 m holdmedley, NM, piger: Cecilie Hansen (Aalborg), Josephina Bartela (Kvik Kastrup), Pernille Juel (ESE), Kelly Riber Rasmussen (Lyngby): 4.06,75.

Se alle resultater på den islandske hjemmeside – www.sundsamband.is – gå direkte til resultatsiderne via følgende link: http://www.keflavik.is/sund/bein_urslit/nmu_2011/index.htm

Med søndagens finaleafsnit i hus ved NM/NJM, kan vi nu se tilbage på tre rigtig gode konkurrencedage for de i alt 28 danske svømmere.

Sammenlagt har de danske svømmere hentet ikke mindre end 19 guldmedaljer, 23 sølvmedaljer og 16 bronzemedaljer hjem til Danmark. Hertil kommer talrige personlige rekorder. En samlet høst, som fordeler sig på hele truppen, hvilket er ekstra positivt ifølge Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge. – Det er naturligvis altid glædeligt, når vi opnår mange flotte resultater – eksempelvis i form af personlige rekorder og medaljer. Men det er naturligvis ekstra godt, når sådanne gode resultater fordeler sig på flere svømmere, hvilket er tilfældet ved disse mesterskaber. Her har der virkelig været tale om en god bred indsats, som jeg noterer mig med stor tilfredshed, lyder det fra Dansk Svømmeunions talentudvikler.

Blandt svømmerne er der særligt to, der synes at have fået alt til at lykkes ved de netop overståede mesterskaber.

Det drejer sig om senior-svømmeren Pernille Juel, Elite Svøm Esbjerg, som de forgange dage har svømmet sig til syv medaljer fordelt på fire individuelle løb (guld i 100 og 200 m fri, guld i 50 m butterfly og bronze i 50 m fri) og tre holdkapper, hvor det er blevet til tre guldmedaljer.
Endelig drejer det sig om juniorsvømmeren Daniel Steen Andersen, Horsens, som også har vundet syv medaljer ved mesterskaberne – heraf fire medaljer i individuelle løb (guld i 200 og 400 m fri, guld i 100 m butterfly og bronze i 100 m fri) og tre medaljer i holdkapper fordelt på én guld- og to sølvmedaljer.     

Danmark sluttede som nummer to i nationskonkurrencen

Med til NM/NJM hører altid kampen i nationskonkurrencen, hvor det i år endte med en andenplads til Danmark, mens Sverige blev vinder. 

Den danske trup flyver hjem i morgen, mandag.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 


Cookieindstillinger