0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

26
September
2021
26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
27
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

26
September
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3718
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale
29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

En guld- og to sølvmedaljer til Danmark søndag aften – et historisk punktum er sat for det hidtil bedste EKM for Danmark

11-12-2011
Europa Mesterskaberne på kortbane 2011 i Polen afsluttedes søndag aften med endnu en forrygende medaljefest for Danmark. Således sluttede de danske svømmere disse historiske mesterskaber af med endnu tre medaljer – én af guld og to af sølv. Hvilket punktum at sætte på fire magiske svømmedage.

Af: 21


Danmarks seje medaljevindere. Fra venstre: Rikke Møller Pedersen,
Lotte Friis, Pernille Blume, Mads Glæsner, Katrine Holm Sørensen,
Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen. Foto: Lars Sørensen.


Guldmedaljen svømmede Jeanette Ottesen hjem i 100 m butterfly finalen i tiden 56,22. Her var der ingen af de øvrige konkurrenter, der kunne være med.
Et virkelig stærkt løb af Kvik Kastrup/NTC svømmeren, der her viser stor klasse og i den grad fortjener den flotte mesterskabstitel.
Sølvmedaljen gik her til Jemma Lowe, England, i tiden 56,67.
Bronze til Ilaria Bianchi, Italien, i tiden 57,42.

Imidlertid slutter Jeanettes medaljefangst søndag aften ikke her. Således var danskeren også i konkurrence i 50 m fri semifinalen. Her svømmede Jeanette sig i sikker stil videre til finalen i næsthurtigste tid 24,22. I finalen gentog Jeanette placeringen fra semifinalen og sikrede sig således sølv i tiden 24,11. Om end sølvmedaljen er en flot fangst, var danskeren efterfølgende lidt ærgerlig over blot at være 1/10 sekunder fra medaljen af bedste karat. En naturlig reaktion for et vaskeægte konkurrencemenneske.
Guldet blev svømmet hjem af tyske Britta Steffen i tiden 24,01.
Bronze til Estlands Triin Aljand i tiden 24,23.

Med aftenens resultater har Kvik Kastrup/NTC svømmeren hentet ikke mindre end seks medaljer hjem ved disse kortbanemesterskaber i Polen. Hun har svømmet sig til medaljer i samtlige sine individuelle løb og i de to holdkapper. En flot statistik at tage med sig hjem i bagagen, tør siges.

Rikke Møller Pedersen var mere end klar da starten lød til finalen i 100 m brystsvømning søndag aften. Og stærkt gik det lige til sidste armtag, hvor danskeren blev noteret for tiden 1.05,23, hvilket resulterede i en andenplads og dermed sølv til Rikke.
En flot præstation af Frem/NTC svømmeren, der her var ude i et uhyggeligt tæt løb. Desværre havde danskeren ikke i aften de små marginaler på sin side, hvorfor guldet blev vundet med blot sølle 4/100 sekunder af Ruslands Valentina Artemyeva i tiden 1.05,19. At være så tæt på guldet og så alligevel ikke, kunne dog heller ikke undgå at ærgre danskeren lidt oven på de hårde strabadser. 
Bronzemedaljen gik ligeledes til en russisk svømmer, Daria Deeva, i tiden 1.05,83.  

Daniel Skaaning formåede at svømme sig til en delt syvendeplads i aftenens finale på 100 m im. Svømmeren fra STT/VAT CPH bliver her noteret for tiden 54,37.

I aftenens 200 m fri finale for damer blev Lotte Friis, Herlev/NTC, noteret for tiden 1.57,14, hvilket rakte til en samlet ottendeplads.

I herrernes 200 m fri finale blev det ligeledes til en ottendeplads for Mads Glæsner, VI39/VAT CPH, i tiden 1.45,19.

Pernille Blume var, som Jeanette Ottesen, med i såvel semifinalen som finalen i aftenens 50 fri. I semifinalen blev Pernille noteret for tiden 24,67, hvilket resulterede i en samlet ottendeplads og dermed en finaleplads. I finalen bliver det ligeledes til en ottendeplads for svømmeren fra Birkerød/Sigma/NTC – denne gang i tiden 24,70.  

Med i herrernes 50 m butterfly semifinale var også Jakob Andkjær (VI39/VAT CPH/NTC), der her sluttede på en samlet 17. plads i tiden 23,58.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Fakta om EKM 2011 – det hidtil bedste mesterskab for dansk svømning
De fire komprimerede konkurrencedage i den polske by, Szczecin, har for Danmark resulteret i 22 finaler, 15 semifinaler, syv danske rekorder, fire danske juniorrekorder, fem guldmedaljer, syv sølvmedaljer og to bronzemedaljer.
Sagt med andre ord: EKM 2011 har været et fantastisk mesterskab for dansk svømning. Som Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, udtrykker det: - Resultaterne overgår alles vilde forventninger.
Det er da også helt specielt, at den danske trup nu kan returnere til Danmark med de mange fantastiske resultater i bagagen. Det er det suverænt bedste EKM for dansk svømning nogensinde. 
Ved EKM i 2009 i Istanbul kom Danmark hjem med i alt otte medaljer. Det var rekord dengang. EKM 2011 har resulteret i 14 medaljer. Noget af et kvantespring, der siger det hele.

Stærk andenplads til Danmark i nationskonkurrencen

I den samlede nationskonkurrence placerer Danmark sig på en fantastisk andenplads kun overgået af Tyskland – se hele medaljeoversigten via følgende link: http://www.ecszczecin2011.eu/en/ec-2011/medal-table/

Mie Østergaard Nielsen kåret som stævnets bedste ”newcomer”

Endelig, som endnu en understregning af Danmarks enestående resultater, har LEN (Det europæiske svømmeforbund) søndag aften kåret Aalborg-svømmeren Mie Østergaard Nielsen til stævnets bedste ”Newcomer” på kvindesiden. Tillykke til Mie med denne flotte kåring.

Modtagelse i Kastrup Lufthavn mandag formiddag
Den danske EKM-trup lander i Kastrup Lufthavn i morgen, mandag, klokken 10.30. Truppen lander med fly fra Berlin (flynr.: SK1674).
Dansk Svømmeunion vil naturligvis fejre de fantastiske resultater med en velkomst i lufthavnen. Vi holder til i Terminal 3 i hjørnet ved Starbucks. 

Desværre er en af truppens medaljevindere, Mads Glæsner, ikke med retur til Danmark mandag. Således får vi ikke mulighed for at fejre EKM-resultaterne sammen med ham. Mads flyver direkte fra Polen til USA for at forberede sig til næste weekends store konkurrence ”Duel in the Pool”.

Videoklip fra den danske EKM-lejr

Dansk Svømmeunions hjemmeside uploades der også søndag aften nye videoklip fra den danske EKM-lejr. Se klippene på www.svoem.dk

Kontakt under EKM
For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil 2920 6160.   

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937