0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

De danske svømmere henter mere guld hjem til Danmark foruden sølv- og bronzemedaljer

10-12-2011
Lørdag aften fortsatte Danmarks svømmere med at kæmpe sig til podieplaceringer ved EKM i Polen. I alt blev det til en guld-, to sølv- og en bronzemedalje til den danske turban. Guldet blev vundet i damernes 4 x 50 holdmedley. Billedetekst: De danske svømmere klar til at træde op på sejrsskamlen - på øverste niveau! Foto: Lars Sørensen.  

Af: 21Guldet svømmede Danmark sig til i damernes 4 x 50 m holdmedley i den stærke tid 1.46,48.

Holdet bestod af:

Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 27,03
Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC: 30,16
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC: 25,23
Pernille Blume, Birkerød/Sigma/NTC: 24,06


Et stort øjeblik for fire danske svømmere - og for hele
SvømmeDanmark. Foto: Lars Sørensen.

Endnu engang en virkelig flot holdpræstation af de fire danskere, som ikke lod nogen af konkurrenterne nærme sig medaljen af fineste karat.
Mie Ø. Nielsen tangerer her sin nye danske rekord i 50 m rygsvømning, sat i indledende afsnit.
Holdet var her blot 5/100 sekunder fra den danske rekord, der blev sat på et tidspunkt, hvor de nu forbudte hurtige dragter endnu var tilladte.
Sølvmedaljen blev svømmet hjem af Rusland i tiden 1.47,08, mens bronzen tilfaldt værtsnationen, Polen, i tiden 1.48,70.

Også Mads Glæsner var i medaljehumør lørdag aften, da han på maratondistancen 1500 m fri svømmede sig til en sølvmedalje i tiden 14.29,88.
Svømmeren fra VI39/VAT CPH var her ude på en virkelig svær mission, idet han her kæmper mod en svømmer, der præsterer sin vindertid i indledende afsnit. Således kæmper Mads ikke side om side med sin konkurrent i aftenens direkte finale og er derfor fuldstændig overladt til sin egen formåen uden direkte føling med sin stærkeste konkurrent.
Mads kommer i mål blot sølle 7/100 sekunder fra guldet, der blev vundet af værtsnationens Mateusz Sawrymowicz i tiden 14.29,81. Rigtig ærgerligt for danskeren, der endte med at være så tæt på, og så alligevel ikke.
Bronzemedaljen gik her til Sergiy Frolov, Ukraine, i tiden 14.35,22.
Et rigtig flot og samtidig meget svært løb for Mads Glæsner, der kan være virkelig stolt af sin præstation.

Lotte Friis, Herlev/NTC, sikrede sig en sølvmedalje i 400 m fri finalen, da hun her blev noteret for tiden 3.58,02. Med tiden forbedrer Lotte sin egen danske og nordiske rekord på distancen med 1,04 sekunder. Der er her tale om en rekordforbedring, hvor den tidligere rekord blev præsteret i en af de nu forbudte dragter. 
Et strålende løb af danskeren, der kun blev overgået af den spanske svømmer, Mireia Belmonte Garcia, der vinder guld i tiden 3.56,39.
Bronzemedaljen blev ligeledes svømmet hjem af en svømmer fra Spanien, Melanie Costa Schmid, i tiden 4.00,30.  

For Mie Ø. Nielsen blev det også til en medalje lørdag aften. Det skete i damernes 100 m individuel medley finale, hvor Mie kæmpede sig til bronzemedaljen i tiden 1.00,10.
Endnu et virkelig flot resultat af den unge svømmer fra Aalborg og noget overraskende med en medaljesejr på denne distance.
Guldet går her til Tysklands Theresa Michalak i tiden 59,05. Sølv til Zsuzsanna Jakabos, Ungarn, i tiden 59,72.  

Rikke Møller Pedersen svømmede sig lørdag aften til en samlet førsteplads i semifinalen i 100 m brystsvømning i tiden 1.05,94. Dermed er Frem/NTC svømmeren klar når det går løs med finalen på denne distance i morgen aften, søndag.

Også Kvik Kastrup/NTC svømmeren Jeanette Ottesen blev noteret for hurtigste tid i aftenens 100 m butterfly semifinale i tiden 57,37. Således er også Jeanette klar til en spændende finale søndag aften.

Endelig lykkedes det også for Daniel Skaaning, STT/VAT CPH, at sikre sig en finaleplads søndag aften, da han i lørdagens semifinale i 100 m im blev noteret for tiden 53,90 og sluttede på en samlet fjerdeplads. 

Morten Klarskov, AIF/VAT CPH, svømmede lørdag aften semifinale i 50 m brystsvømning og sluttede som nummer 20 i tiden 27,78.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Hidtil bedste EKM-medaljehøst for Danmark

Om end der stadig er en virkelig spændende konkurrencedag i vente i morgen, søndag, kan det efter lørdagens finaleafsnit allerede konstateres, at Danmark sætter ny dansk rekord hvad angår opnåede medaljer ved et europæisk kortbane-mesterskab nogensinde.

Ved EKM i 2009 i Istanbul kom Danmark hjem med i alt otte medaljer. Det var rekord dengang. I aften fortæller medaljestatistikken følgende: 11 medaljer til Danmark (fire guld, fem sølv og to bronze). Og som sagt har vi stadig endnu en vigtig konkurrencedag tilbage, der kan pynte yderligere på dette resultat.

Videoklip fra den danske EKM-lejr

På Dansk Svømmeunions hjemmeside uploades der løbende videoklip fra den danske EKM-lejr. Se klippene på www.svoem.dk

EM på kortbane fortsætter søndag med indledende afsnit klokken 09.30

Kontakt under EKM

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil 2920 6160. Lars Sørensen er med holdet i Polen.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via elitechef Lars Sørensen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger