0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Elite- og talentarbejdet i Dansk Svømmeunion nomineret til Team Danmarks Talentpris 2011

30-11-2011
Team Danmarks Talentpris går i år til enten svømning, håndbold eller Svendborgs Elitesekretariat. Nu er det op til landets sportschefer at afgøre, hvem af de tre nominerede, der skal hyldes ved showet ”Sport 2011” i Herning den 7. januar.

Af: 21

Af Team Danmarks pressemeddelelse fremgår det, at det er et stærkt felt, der kæmper om Talentprisen i år - en pris, hvor det netop nu er op til landets sportschefer at stemme på én blandt tre nominerede.
Dansk Svømmeunion har udmærket sig ved et sammenhængende talentarbejde, som senest har skabt fantastiske resultater ved de europæiske juniormesterskaber.
Dansk Håndbold Forbund er nomineret for visionært og langsigtet talentarbejde, som har gjort Danmark til verdens bedste håndboldnation. 
Og Elitesekretariatet i Svendborg Kommune har som de første i landet formået at sætte aldersrelateret træning på skoleskemaet for alle byens børn i 0. - 6. klasse

Elite- og talentarbejdet i Dansk Svømmeunion får blandt andet disse ord med på vejen:
Det blev til 15 danske juniorrekorder og deltagelse i 21 semifinaler samt 12 finaler ved dette års europæiske juniormesterskaber i svømning. De 12 finaler resulterede i 5 medaljer, heriblandt den første danske holdkapmedalje nogensinde i 4 x 100 m medley for piger. Medaljehøsten svarer til den samlede medaljehøst ved de 7 foregående års mesterskaber tilsammen, og det flotte resultat blev ikke mindre af, at Mie Ø Nielsen blev kåret som mesterskabets bedste kvindelige svømmer.

De flotte præstationer er resultatet af en målrettet talentudviklingsindsats i Dansk Svømmeunion. Fokus har været på at spejle grundtankerne bag seniorforberedelserne ned i ungdomsarbejdet kombineret med en klar holdning til, at det er den langsigtede udvikling, der er i fokus. Så ungdomsmedaljerne er velkomne, men det vigtigste er, at de unge svømmere er konkurrencedygtige på finale/semifinaleniveau - så de er ”på sporet” i forhold til kravene på seniorniveau.
Se hele nomineringen af Dansk Svømmeunion hér.

I nomineringen af Dansk Håndbold Forbund bliver det blandt andet fremhævet at:
Der er i dansk håndbold et stærkt sammenhængende talentarbejde mellem klubber og forbund - resultatet er en unik fødekæde, der vil sikre et højt resultatperspektiv for seniorlandsholdene mange år frem i tiden. Struktureret talentudvikling, implementering af det aldersrelaterede træningskoncept for håndboldspillere samt særlige udviklingsprojekter for ungdomsspillere er blandt de initiativer, som DHF samarbejder med klubber, Team Danmark og Elitekommuner om. Derudover har DHF’s ledelse forstået betydningen og værdien af kontinuitet og kvalitet på ungdomslandstræner-posterne gennem trænerpersonligheder, der er ”garanter” for langsigtet og velstruktureret talentarbejde på højt internationalt niveau.
Dansk Håndbold Forbund har al mulig grund til at glæde sig over talentudviklingen og talenternes resultater. U19 drengenes VM-guld var prikken over i’et i den største sommer nogensinde for dansk ungdomshåndbold: Seks hold sendt af sted til internationale slutrunder - seks hold retur med medaljer om halsen.
Se hele nomineringen af håndbold hér.

Og Elitesekretariatet i Svendborg er indstillet til prisen - fordi kommunen prioriterer og udvikler byens idrætsskoler på forbilledlig vis. Elitekommunen Svendborg etablerede i 2008 de første syv idrætsskoler med 4 ekstra ugentlige idrætslektioner i 0. til 6. årgang efter principperne i Team Danmarks koncept for aldersrelateret træning. Nu udvider den visionære kommune ordningen - så alle børn fra næste år får glæde af mere idræt i skolen.

De foreløbige resultater fra Svendborg-projektet viser, at børnenes sportslige fundament bliver styrket, ligesom Svendborg også kan dokumentere en række sundhedsmæssige effekter af de fire ekstra ugentlige timer med aldersrelateret træning.
Svendborg Kommune gennemfører nu - som den første kommune i landet - en fuldskala implementering af Team Danmarks koncept for idrætsskoler på alle kommunens folkeskoler, således alle elever i 0. til 6 klasse fra skoleåret 2012-13 får 6 ugentlige idrætstimer. Svendborg kommunes arbejde har på få år skabt en landsdækkende interesse for effekten af idræt i skolen og dermed været med til at sætte idræt og sundhed højt på den lokale politiske dagsorden. Det er et banebrydende arbejde som vil have en positiv effekt på dansk eliteidræt på sigt.
Se hele nomineringen af Svendborg hér.

Yderligere oplysninger:
Michael Andersen, direktør Team Danmark, tlf.: 51 26 60 62

Om Team Danmarks talentpris:
Team Danmarks talentpris hylder initiativer, der styrker udviklingen af danske sportstalenter. Prisen, som Team Danmark har uddelt siden 2006, går til en atlet, en klub, en træner, en sportschef, en kommune eller andre, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for at styrke talentudviklingen i dansk elitesport.
Sidste år var det Dansk Golfunion, der løb med prisen for deres talentprojekt ”Creating Winners”.

Prisen bliver uddelt ved det store Sport 2011 show i Herning den 7. januar 2012 - og med prisen følger en skulptur i sølv.
Læs mere om Team Danmarks talentpris her


 


Cookieindstillinger