0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nordiske Mesterskaber i udspring den kommende weekend

29-11-2011
Fra fredag, den 2. december til og med søndag, den 4. december er Danmark vært for de Nordiske Mesterskaber i udspring fra vipper og tårn. Oplev her blandt andet svenske Anna Lindberg ”fire gange Europamester” og ”OL-deltager for femte gang”.

Af: 21Fra fredag, den 2. december til og med søndag, den 4. december er Danmark vært for de Nordiske Mesterskaber i udspring fra vipper og tårn. Mesterskaberne inkluderer både seniorer og juniorer og vil primært finde sted i Greve Svømmehal. Undtagelsen herfra er mesterskaberne i synkront udspring fra 3m vipper, der vil blive afholdt i Frederiksberg Svømmehal.

Oplev ”fire gange Europamester” og ”OL-deltager for femte gang” svenske Anna Lindberg
Mesterskaberne kommer til at byde på stribevis af flotte konkurrencer med deltagelse af flere stærke nordiske udspringere. Blandt disse er også flere, der har opnået finalepladser ved VM i år. Set med internationale øjne må topnavnet ved mesterskaberne uden tvivl  være svenske Anna Lindberg, der gennem sin karriere tidligere har vundet fire Europamesterskaber og nu står overfor sin femte olympiske deltagelse. Anna Lindberg stiller op på 3m vippen søndag eftermiddag.

Spændende konkurrencer blandt danske juniorer
Danmark stiller selv op i juniorrækkerne med fem drenge og tre piger:
Caroline Pedersen, Frem Odense
Sara Falkenberg, LUK2002
Simone Marschall, LUK2002
Gustav F. Sundgaard, LUK2002
Niklas Nybro Sørensen, AGF
Elias Egholm, LUK2002
Martin B. Christensen, AGF
Andreas Larsen, LUK2002

Særligt i drenge B (14-15 år) og C (12-13 år) er der forventninger om medaljer. Sidste års nordiske mester for 12-13 årige på både 1m, 3m og tårn, AGF’s Martin Christensen, vil i år i samme række møde modstand fra dansk side og fra nye udspringere nedefra. Lyngby Udspringsklubs (LUK2002) Andreas Larsen, der i den senere tid har opnået Martins niveau og faktisk slog ham for nylig ved de danske Tårn Mesterskaber, vil utvivlsomt udfordre ham på mesterskabstitlen. Elias Egholm, LUK2002, der sidste år måtte se sig forbigået ved udtagelsen, har i år opnået overbevisende kvalifikation og vil denne gang kæmpe for at bevise sit værd og sætte sig øverst på præmieskamlen på spring fra både 1 og 3m vippen. 

AGF’s Niklas Nybro Sørensen, der blev nummer to i C rækken sidste år, vil i B rækken for 13-14 årige møde ny modstand, ikke mindst fra Lyngbys Gustav Sundgaard, der har udviklet sig meget det forløbne år. Så det bliver her et meget tæt danskeropgør.
De to kombattanter vil i øvrigt stille op sammen til mesterskaberne i synkront udspring for juniorer. Det bliver spændende at se, hvorledes dette samarbejde mellem de to danskere kan matche de erfarne nordiske udspringere i denne disciplin.

Program og kontaktinformation
Mesterskaberne afholdes henholdsvis i Greve Svømmehal, Jørgen Bachs Plads 1, 2670 Greve og i Frederiksberg Svømmehal, Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg.

Fredag - klokken 10.00: Konkurrencerne starter i Greve Svømmehal.
Fredag - klokken 12.00: Officiel åbning i Greve Svømmehal ved Greves borgmester. Herefter er der konkurrencer i svømmehallen hele eftermiddagen.
Lørdag - klokken 09.00: Konkurrencer i Greve Svømmehal.
Lørdag - klokken 16.30: Konkurrencer i Frederiksberg Svømmehal.
Søndag - klokken 10.00: Konkurrencer i Greve Svømmehal.

Som det fremgår ovenfor, vil mesterskaberne i synkront udspring fra 3m vipper afholdes lørdag klokken 16.30 i Frederiksberg Svømmehal. Alle øvrige konkurrencer finder sted i Greve Svømmehal.

Se detaljeret mesterskabsprogram, oversigt over deltagere med mere her.

For spørgsmål til mesterskaberne kan leder af Dansk Svømmeunions Udspringssektion, Hans Krogenlund, kontaktes på mobil: 2543 9977.

Kig´ forbi og nyd udspring, når det er allerbedst 
Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange vil kigge forbi og få en enestående oplevelse ud i udsprings- og tårnspringssportens flotte og krævende discipliner.

Der er gratis adgang.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 


Cookieindstillinger