0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

450 svømmere klar til Danmarks Mesterskaberne på kortbane i Thisted

23-11-2011
I perioden 24. – 27. november afholdes Danmarks Mesterskaberne på kortbane samt Danske Junior Mesterskaber på kortbane i Thisted.

Af: 21
De mange svømmere, som i år er tilmeldt mesterskaberne, repræsenterer i alt 72 svømmeklubber/startfællesskaber. Og med ganske få undtagelser vil hele den danske svømmeelite være samlet i Thy Hallen, som udgør rammerne for mesterskaberne.

Sidste chance for kvalifikation til internationale mesterskaber
Udover de mange mesterskabsmedaljer og interessante konkurrencer mellem de bedste danske svømmere, står en del svømmere overfor muligheden, at kvalificere sig til henholdsvis EM på kortbane, Nordiske Mesterskaber og Nordiske Junior Mesterskaber. 

EM på kortbane i Szczecin i Polen
EM på kortbane afholdes i perioden 8. – 11. december og DM på kortbane udgør her sidste kvalifikationschance. Kvalifikationskravene til EM kan ses her.
Før starten af DM har 11 svømmere været under kravtiden. Dog er der EM-afbud fra Mathias Gydesen, Sigma/Allerød, da han opholder sig i USA, og fra Frederik Siem Pedersen, Farum, på grund af sygdom. Så inden starten af mesterskabsstævnet i Thisted består holdet af følgende ni svømmere:

Lotte Friis, Herlev/NTC
Rikke Møller Pedersen, Frem/NTC
Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup/NTC
Pernille Blume, Sigma/Birkerød/NTC
Mie Ø. Nielsen, Aalborg
Mads Glæsner, VAT CPH/VI39
Anders Lie Nielsen, Farum/NTC
Daniel Skaaning, VAT CPH/Swim Team Tåstrup
Andreas Schillerup, Sigma/Allerød

Forhåbentlig får ovennævnte ni svømmere følgeskab af yderligere et par svømmere under DM. Frans Johannesen, ESE/West Swim Esbjerg, var ved World Cup stævnet i Berlin under kravtiden i 400 m fri, men kravtiderne kan kun klares under DM. Også Jakob Andkjær, VAT CPH/VI39, spås at have gode chancer for kvalifikation.

De ni kvalificerede EM-svømmere bruger DM som et vigtigt træningsstævne i forberedelserne frem mod EM og vil derfor ret sikkert ikke præstere i forhold til deres bedste tider.

Læs mere om EKM på www.svoem.dk/EKM2011

En snert af OL-fornemmelser mellem DM og EM på kortbane
Ud af OL-bruttogruppen, der består af i alt 12 svømmere, deltager otte svømmere i perioden 2. – 4. december i det stærkt besatte internationale langbanestævne, Dutch Open, i Eindhoven. Her er det muligt at kvalificere sig til OL for første gang i sæsonen 2011/2012. Det er dog en svær situation midt i mellem to hårde og vigtige stævner på kortbane. Muligheden for at konkurrere tidligt på sæsonen på langbane er imidlertid vigtig i bestræbelserne på at svømme stærkt ved OL-kvalifikationen, Danish Open, i marts måned på hjemlig grund - og ikke mindst ved OL i London.

NM for juniorer og et nyt tiltag - NM for seniorer
Juniorsvømmerne har også noget at kæmpe om ved de forestående kortbane-mesterskaber i Thisted. Således vil Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, hurtigst muligt efter afslutningen af DM på søndag, udtage den endelige trup af svømmere, der skal deltage i Nordiske Junior Mesterskaber. I år afholdes mesterskaberne på Island, nærmere betegnet Reykjavik, i perioden fredag, den 9. december – søndag, den 11. december.
For at styrke den svære overgang fra junior- til senioralderen i dansk svømning har Danmark i samarbejde med de øvrige nordiske lande etableret et NM for det, som populært kaldes ”ung-seniorer”, det vil sige første-, anden- og tredjeårs seniorsvømmere. NM afvikles parallelt med de eksisterende NM for juniorer.
Læs mere om kvalifikationsreglerne til NJM og NM her. DM på kortbane er eneste kvalifikationsmulighed til både NM og NJM.

Program for DM/DJM på kortbane 2011
Danmarks Mesterskaberne på kortbane 2011 afholdes i Thy Hallen (Lerpyttervej 50, 7700 Thisted) torsdag – søndag, den 24. - 27. november.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.30. Dog begynder finaleafsnittet søndag klokken 17.00.
Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej.

Kontaktpersoner 
Lokal kontaktperson under mesterskaberne er Odin Bach, stævneleder, som kan kontaktes på mobil: 6155 2761.
For henvendelse vedrørende elitesvømmernes resultater og eventuelle udtagelser kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160.

Live resultatformidling og live streaming
Resultaterne kan følges live på: http://www.livetiming.dk/?cid=844

Takket være en flot indsats af lokal-arrangøren, Thisted Svømmeklub, er det lykkedes, via lokal støtte og opbakning, at indgå aftale om live streaming fra de forestående mesterskaber.
Følg således med på distancen når det går løs i kortbane-bassinet i Thy Hallen via Dansk Svømmeunions hjemmeside – www.svoem.dk – gå direkte til siden her.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 


Cookieindstillinger