0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Første dag ved EM i livredning

16-09-2011
Dansk rekord, en 7. plads i SERC, en A-finale plads, to B-finaler og personlige rekorder ved de to første dage af EM i livredning i Alicante, Spanien.

Af: 147

I strålende solskin og 31 graders varme, formåede det danske landshold i livredning på førstedagen af EM i livredning at opnå en flot 7. plads i disciplinen SERC. SERC går ud på, at et hold af fire personer skal løse en simlueret rednings case, de ikke kender på forhånd, inden for 2 minutter.
Det danske hold bestod af Jan Simonsen (Aalborg), Martin Jørgensen (AGF), Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Lifesaving Club) og Thomas Ibsen Nielsen (Klampenborg Surf Lifesaving Club). Førstepladsen gik til både Irland og Spanien, som scorede nøjagtigt samme antal point, mens Den Tjekkiske Republik tog bronzemedaljen.

På førstedagen af poolkonkurrencerne (idag, fredag) var flere danskere til start, heriblandt Mai Hjelmgaard (Nordkysten livredningsklub/VAT), Eliana Jørgensen (Nordkysten livredningsklub/VAT) og Julie F.V. Christensen (GI40 Hermes), som alle tidligere i september måned har deltaget ved junior EM i livredning.

Mai Hjelmgaard (Nordkysten livredningsklub/VAT) lagde ud med at sætte ny dansk rekord (senior) i 200m superlifesaver i tiden 2.44.14. Dette placerede hende som nummer 15 i et samlede felt og bragte hende således videre til aftenens B-finale. I B-finalen blev det til endnu en forbedring af Mai´s egen danske rekord med tiden 2.43.93 - flot gået af Mai!

De to mere rutinerede kræfter, Thomas Ibsen Nielsen (Klampenborg Surf Lifesaving Club) og Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Lifesaving Club)stillede op i henholdsvis 200m superlifesaver og 50m bjærgning af dukke.
Begge formåede at svømme sig videre til aftenens B-finaler, hvor Ronnie Dalsgaard med ny personlig rekord formår at placere sig som nummer tre i feltet.

Der blev også dystet i disciplinen linekast, hvor en redder skal kaste en 16m lang line ud til sin makker, som ligger 12,5m fra kanten. Det handler således om at kunne ramme præcist med linen og dernæst trække personen i land hurtigst muligt. Mai Hjelmgaard (Nordkysten livredningsklub/VAT) og Julie Christensen (GI40) dannede makkerpar for pigernes vedkommende og formåede at komme videre til a-finalen med tiden 37.76 sek.
I A-finalen rakte det til en 8. plads i nogenlunde samme tid som i indledende. A-finalen bliver normalt vundet i tider omkring 11-12 sekunder, men i år måtte flere makkerpar ud i omkast, således at vindertiden blev på 13 sekunder, mens anden pladsen blev vundet på 17 sekunder og tredje pladsen på 26 sekunder. En spændende, men noget anderledes A-finale end sædvanligt.

Imorgen lørdag, bliver der atter dystet i pooldiscipliner. Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Lifesaving Club) ligger placeret som den fjerde bedste i disciplinen 100m manikin carry, og forventningerne er, at Ronnie kommer videre til A-finalen. Derudover stiller Thomas Ibsen Nielsen (Klampenborg Surf Lifesaving Club)til start i 100m redning med finner og redningstorpedo, hvor forventningen er at komme videre til minimum B-finalen.

For yderligere information:
Konsulent, Caroline Kleemann 29 16 04 23