0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM i konkurrencelivredning for juniorer i Bellahøj Svømmestadion og på Amager Strandpark fredag til søndag

30-08-2011
Oplev Europas bedste unge livreddere og prøv selv kræfter med forskellige livredderdiscipliner.
Billedetekst: Beach flags for damer ved DM i konkurrencelivredning 2011.
Fotograf: Jesper Westley Jørgensen.

Af: 21
Danmark er for første gang vært ved Europa Mesterskaberne i konkurrencelivredning for juniorer den 2.-4. september 2011. Oplev i den forbindelse det danske juniorlandshold dyste mod Europas dygtigste konkurrencelivreddere, mød VM-guldvinder i svømning Lotte Friis og prøv kræfter med udvalgte livredningsdiscipliner.

Den 4. september - på konkurrencens sidste dag - kaster 134 af Europas bedste konkurrencelivreddere sig i bølgerne på Amager Strandpark. Deltagerne fra 15 lande dyster i udfordrende discipliner med kombineret svømning og løb, bjærgning samt padling på boards. Man kan møde VM-guldvinder i svømning og ambassadør for TrygFonden Kystlivredning, Lotte Friis, der skriver autografer og dyster mod publikum i udvalgte livredderdiscipliner.

Mesterskaberne åbnes officielt i Bellahøj Svømmestadion fredag, den 2. september klokken 18.00 af Københavns kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev. Herefter er der konkurrencer i bassinet fredag aften frem til klokken cirka 20.00 og hele lørdag i tidsrummet 09.00 - 18.00. 
- Livredderkonkurrencen er en sjov og actionfyldt begivenhed, men den finder sted på en alvorlig baggrund. På verdensplan er drukneulykker den tredje hyppigste dødsulykkeårsag, og i Danmark koster drukneulykker ifølge TrygFondens nationale druknestatistik hvert år omkring 70 mennesker livet. Livredning er derfor et livsvigtigt samfundsanliggende, som også Dansk Svømmeunion har et ansvar for at udbrede kendskabet til. Derfor vil vi gerne sætte fokus på konkurrencelivredning og på den måde opbygge en livredderkultur i Danmark, fortæller Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Lotte Friis udfordrer publikum
Konkurrencelivredning kræver en ekstrem god fysik og udfordrer deltagerne til det yderste. TrygFonden Kystlivredning stiller professionelt livredderudstyr til rådighed, så publikum kan afprøve, hvad det kræver at være livredder og dyste i nogle af de samme discipliner, som livredderne skal igennem. 
- Om søndagen får alle interesserede mulighed for at dyste indbyrdes i forskellige livredningsdiscipliner på Amager Strandpark, og de modige kan udfordre Lotte Friis. Man kan for eksempel prøve disciplinen ”board race”, som er en dyst, hvor man padler på boards omkring bøjer på en hesteskoformet bane i vandet, og vinderen er den, der først kommer over målstregen på stranden. Alle er velkomne, og vi håber, at rigtig mange vil kigge forbi, fortæller Caroline Kleemann, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion.


Fredag aften og hele lørdag dystes der i bassin-discipliner.
Arkivfoto: Jesper Westley Jørgensen.


Starten går til board race for piger ved EJM 2010 i Belgien.
Foto: Jesper Westley Jørgensen.


Board race disciplinen er hård og krævende. Her arkivfoto
fra EJM 2010. Foto: Jesper Westley Jørgensen.


Disciplinen beach flags foregår udelukkende på landjorden.
Her arkivfoto fra drengenes finale ved EJM 2010 i Belgien. 
Foto: Jesper Westley Jørgensen. 

Tid og sted

Søndag, den 4. september kl. 10.00-18.30 på Amager Strandpark ved Strandstation nummer 5. Konkurrencerne finder sted i tidsrummet
10.00-18.30. Publikum kan prøve livredderdisciplinerne i tidsrummet 13.00-16.30, og man kan møde Lotte Friis i tidsrummet 13.00-15.00.

Der er gratis adgang for publikum.

Yderligere oplysninger:

Pia Holmen, direktør, Dansk Svømmeunion
Mobil: 2920 6161
E-mail: ph@svoem.dk

Caroline Kleemann, udviklingskonsulent, Dansk Svømmeunion
Mobil: 2916 0423
E-mail: ck@svoem.dk  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937