0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flotte resultater for udviklingslandsholdet i Canada

27-07-2011
Det danske udviklingslandshold har svømmet sig til mange flotte resultater ved to stævner i Canada - heriblandt danske rekorder, EM- og EKM-kvalifikationstider og stribevis af medaljer.
Billedetekst: Frederik Siem Pedersen og Anders Lie Nielsen med henholdsvis guld- og sølvmedaljer i 200 m fri ved Nations Cup. 

Af: 21

Oven på seks travle konkurrencedage i Canada (fire dage med de canadiske Summer National Championships og to dage med Nations Cup) er det tid at gøre en kort overordnet status.

Det er blevet til to danske rekorder og tre svømmere kvalificeret til EM 2012 og EKM 2011. Hertil kommer flere medaljer til de danske svømmere.

Summer National Championships
I forbindelse med Summer National Championships svømmede Mathias Gydesen (Allerød/Sigma) to gange under sin personlige rekord i 200 m rygsvømning, og i de indledende heats endda så hurtigt, at det blev til en ny dansk rekord i et meget veldisponeret løb. Den nye danske rekordtid lyder nu på 2.01,37 hvilket er en forbedring af Markus Baks tidligere rekord med næsten et helt sekund.
Mathias svømmer sig i denne disciplin til en bronzemedalje.

Ved samme stævne blev det også til en guldmedalje til Mathias Gydesen i 100 m rygsvømning i tiden 0.54,97, til en guldmedalje til Jakob Andkjær, VI39/VAT, i 50 m butterfly i tiden 0.24,20 samt til en sølvmedalje til Frederik Siem Pedersen, Farum, i 200 m fri i tiden 1.51,17.

Nations Cup 2011

På førstedagen præsterede Mathias Gydesen at svømme under sin egen danske rekord i 100 m rygsvømning i tiden 0.54,65. Mathias forbedrer her sin egen danske rekord med 1/100 sekunder. Desværre stadig 25/100 sekunder fra OL-kravet, men for fjerde gang under EM-kravtiden. Også Anders Lie Nielsen, Farum/NTC, svømmede under EM-kravtiden mandag i 400 m fri i tiden 3.54,94.
Tirsdag var det så Frederik Siem Pedersens tur til at sikre en EM-kvalifikation i 200 m fri. Farum-svømmeren noteres her for tiden 1.50,24. Dermed er alle tre svømmere kvalificeret til EM på kortbane i Polen til december samt til EM på langbane i maj næste år i Belgien.

Det er ved Nations Cup blevet til i alt 10 medaljeplaceringer for danske svømmere.


Frederik Siem Pedersen og Anders Lie Nielsen med henholdsvis
guld og sølv om halsen - svømmet hjem i 200 m fri.

Jakob Andkjær, VI39/VAT, vinder guld i 50 og 100 m fri.
Anders Lie Nielsen, Farum/NTC, vinder guld i 400 m fri og sølv i 200 m fri.
Mathias Gydesen, Allerød/Sigma, vinder guld i 100 m rygsvømning.
Frederik Siem Pedersen, Farum, vinder guld i 200 m fri og sølv i 100 m fri.
Katrine Holm Sørensen, Swim Team Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg, vinder sølv i 100 m butterfly og bronze i 200 m individuel medley.
Og endelig bliver det til bronze til Danmark i herrernes 4 x 100 m holdmedley med: Mathias Gydesen, Frans Johannessen (West Swim Esbjerg/EliteSvøm Esbjerg), Jakob Andkjær og Frederik Siem Pedersen.

Se alle ovennævnte resultater inklusive tider her.


En glad Mathias Gydesen med glasskulptur - overrakt i anledning af
kåringen som stævnets bedste herresvømmer.

Som afslutning på Nations Cup stævnet fik Mathias Gydesen tildelt prisen som stævnets bedste herresvømmer vurderet på baggrund af FINAs pointtabel. Sammen med æren modtog Mathias en flot glasskulptur. Tillykke til Mathias med denne bonus-gevinst.


 


Cookieindstillinger