0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Guld- og sølvmedaljer til Danmark på sidstedagen af Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer

10-07-2011
Søndag aften svømmede Mie Østergaard Nielsen sig til guld i 100 m rygsvømning, mens Daniel Skaaning sikrede sig sølvmedaljen i 200 m fri finalen. Tillykke til Mie og Daniel.
Foto: Lone Nielsen.

Af: 21
Søndag aften ved Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer i Serbiens hovedstad, Beograd, satte de danske svømmere et flot punktum på fem hårde og ekstremt varme konkurrencedage, ved at svømme sig til både en guld- og en sølvmedalje.


Et herligt billede - to danske juniorsvømmere med funklende
medaljer om halsen. Tillykke Mie og Daniel. Foto: Lone Nielsen. 

Guldet sikrede Aalborg-svømmeren Mie Østergaard Nielsen sig i finalen i 100 m rygsvømning, hvor hun satte hænderne i bassinkanten i tiden 1.02,50. En flot præstation af den blot 14-årige svømmer i en meget tæt finale, hvor sølvmedaljen gik til Englands Jessica Fullalove i tiden 1.02,75 og bronzemedaljen til den spanske svømmer, Lidon Campo Del Munoz, i tiden 1.03,15.


Mie Østergaard Nielsen med sin anden guldmedalje ved dette
EJM - denne gang svømmet hjem i 100 m rygsvømning.
Foto: Lone Nielsen.

Aalborg-svømmeren kan nu rejse retur til Danmark med i alt to guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje. Det har været et forrygende mesterskab for Mie, der dog ikke får tid til rigtig at nyde de mange medaljer, da hun om ganske kort tid flyver ud til Japan for at mødes med VM-truppen. Således er Mie også med ved Verdens Mesterskaberne i svømning i Shanghai, når det går løs der i perioden 24. – 31. juli.

Søndag aften blev det så til den første medalje under disse mesterskaber til en af de danske juniordrenge. Drengene har ellers været ganske tæt på flere gange under mesterskaberne med finale-placeringer som nummer fire. Men søndag aften lykkedes det endelig. Her formåede Daniel Skaaning således at svømme sig til en sølvmedalje i 200 m fri i tiden 1.49,56 – i en særdeles tæt og nervepirrende finale. Flot kæmpet af den unge svømmer fra VAT/STT, der ved sidste års tilsvarende mesterskaber, sikrede sig bronze på distancen. 

 
Daniel Skaaning med sølvmedaljen fra søndagens finaleafsnit.
Foto: Lone Nielsen.

Guldmedaljen går her til Christian Scheruebl, Østrig, i tiden 1.49,51. Bronze til den polske svømmer, Pawel Werner, i tiden 1.49,93.

Søndag morgen var også Christina Munkholm i konkurrence i indledende 50 m butterfly. Svømmeren fra Køge bliver her noteret for tiden 28,82, hvilket sikrer hende en plads i aftenens semifinale på distancen. I semifinalen bliver det til en 15. plads for Christina i tiden 28,42.

Se alle dagens resultater på: http://www.belgrade2011.rs/

Opsamling på mesterskaberne

Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer 2011 er nu et overstået kapitel. I alt er det blevet til fem medalje-placeringer til danske svømmere.
To guldmedaljer – begge til Aalborgs Mie Østergaard Nielsen – i henholdsvis 50 og 100 m rygsvømning.
To sølvmedaljer – én til Mie Østergaard Nielsen i 100 m fri svømning og én til Daniel Skaaning, VAT/STT, i 200 m fri.
Og endelig er det blevet til de historiske bronzemedaljer til pigerne i 4 x 100 holdmedley – et hold bestående af Mie Østergaard Nilsen (Aalborg), Cecilie Holten (Triton Ballerup), Christina Munkholm (Køge) og Kia Hansen (Køge). Medaljerne er historiske, idet det er første gang i dansk svømnings historie, at Danmark vinder medaljer i en holdkap i junior-EM sammenhæng.

Foruden ovennævnte medaljer er det blevet til 15 danske juniorrekorder og deltagelse i 21 semifinaler samt 12 finaler.

Fra lejren i Beograd forlyder det fra Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, at det har været et rigtig flot mesterskab og at talentudvikleren således er meget tilfreds med det samlede resultat.

Hjemkomst til Danmark
Den danske EJM-trup lander mandag morgen klokken 09.00 i Kastrup Lufthavns Terminal 3.
Mie Østergaard Nielsen vil dog ikke være tilstede i Terminal 3, idet hun flyver direkte videre til Aalborg. Mie vil have ankomst i Aalborg Lufthavn klokken 11.20.
Dansk Svømmeunion håber, at de, der måtte have tid og lyst, vil kigge forbi ovennævnte lufthavne og tage imod svømmerne med lykønskninger.

For yderligere information og kontakt til svømmerne kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.      

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger