0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Historiske bronzemedaljer til dansk holdkap ved EJM og tre danske juniorrekorder

09-07-2011
For første gang i dansk svømnings historie er det blevet til medaljer til Danmark i en holdkap i junior-EM sammenhæng. Tillykke til pigerne i 4 x 100 holdmedley med bronzemedaljerne lørdag aften.

Af: 21

Danmarks juniorsvømmere lader sig ikke mærke med, at vi nu efterhånden er nået til fjerde konkurrencedag ved Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer. I hvert fald er der fortsat masser af energi og kampgejst at spore i truppen.

Det viste ikke mindst pigerne i lørdagens 4 x 100 m holdmedley, der svømmede sig til en flot tredjeplads og dermed bronzemedaljer lørdag aften.


Fire glade svømmepiger fra Danmark med historiske
bronzemedaljer om halsen. Tillykke.

Forud for finalen havde det danske hold lagt stærkt ud i indledende afsnit, hvor det blev til en samlet andenplads i ny dansk juniorrekordtid – 4.14,77. Holdet sletter her den to år gamle danske juniorrekord og forbedrer rekordtiden med 4,33 sekunder.
I finalen formåede det danske hold at skære yderligere 3,5 sekunder af morgenens rekordtid – således lyder den nye danske juniorrekord på denne holdkap-distance nu på 4.11,27. Et virkelig stærkt resultat af de fire juniorsvømmere, der her slutter som bronzemedalje-vindere.

De fire svømmeres tider i finalen:
Mie Østergaard Nielsen, Aalborg: 1.02,89.
Cecilie Holten, Triton Ballerup: 1.10,97.
Christina Munkholm, Køge: 1.01,06.
Kia Hansen, Køge: 56,35.   

Lørdagens holdkap-præstation skriver sig ind i dansk svømmehistorie, idet det er første gang nogensinde, at Danmark har vundet medaljer i en holdkap i junior-EM sammenhæng. 

Guldet går her til England i tiden 4.09,34 mens sølvmedaljerne svømmes hjem af Rusland i tiden 4.10,38.

Aalborg-svømmeren Mie Østergaard Nielsen viste tydeligt lørdag, at hun har tænkt sig at blande sig i medaljestriden i disciplinen 100 m rygsvømning.
Således lagde hun ud i lørdagens indledende afsnit med at blive samlet nummer tre på denne distance i tiden 1.03,40. I semifinalen blev det lørdag aften til en samlet delt førsteplads med den tyrkiske svømmer, Hazal Sarikaya, i tiden 1.02,75. Således er der her lagt op til en særdeles spændende finale, som afvikles i mesterskabernes sidste afsnit – finaleafsnittet søndag aften. 

Svømmeren fra VAT/STT, Daniel Skaaning, sikrede sig lørdag en plads i søndagens finale i 200 m fri. I indledende afsnit lagde danskeren ud i tiden 1.51,95, hvilket rakte til en samlet syvendeplads og dermed en plads i semifinalen senere lørdag. I semifinalen blev det atter til en syvendeplads for VAT/STT svømmeren – denne gang i tiden 1.51,37. Dermed er Daniel Skaaning, som sidste år vandt bronze ved EJM på denne distance, klar til finalen, som svømmes i søndagens finaleafsnit. 

Andreas Schiellerup fik lørdag has på Mathias Gydesens fem år gamle danske juniorrekord i 50 m rygsvømning.
I indledende afsnit blev svømmeren fra Birkerød/Sigma noteret for tiden 26,87 og var dermed videre til semifinalen senere lørdag som samlet nummer 11.
I semifinalen blev danskeren noteret for tiden 26,36 og dermed var den gamle juniorrekords dage talte. Andreas forbedrer her den gamle rekordtid med 8/100 sekunder.
Tiden rækker til en samlet syvendeplads og dermed kunne vi også glæde os til at skulle følge Birkerød/Sigma-svømmeren i finalen på denne distance. Her blev det til endnu en syvendeplads i tiden 26,50. Guldmedaljen gik her til den tyske svømmer, Christian Diener i tiden 25,40. 

Cecilie Holten, Triton Ballerup, svømmede indledende 100 m brystsvømning i tiden 1.12,98 hvilket resulterede i en 16. plads og dermed en plads i semifinalen. Her blev det til en 11. plads for den danske juniorsvømmer i tiden 1.11,87.  

I indledende 200 m individuel medley blev Julie Aglund Lauridsen noteret for tiden 2.19,42, hvilket resulterede i en samlet syvendeplads og dermed en plads videre i semifinalen senere på dagen. I semifinalen blev det til en samlet 11. plads for svømmeren fra Birkerød/Sigma i tiden 2.19,52.

Triton Ballerup-svømmeren Jahnay Benson svømmede sig til en plads i semifinalen lørdag morgen, da hun i indledende 50 m fri blev noteret for tiden 26,98, hvilket rakte til en samlet 15. plads. I semifinalen sluttede danskeren som nummer 16 i tiden 27,11.

Se alle dagens resultater på: http://www.belgrade2011.rs/

Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer har nu blot én konkurrencedag tilbage. Også i morgen, søndag, er der indledende afsnit klokken 09.00 og finaleafsnit klokken 17.00.

For yderligere information og kontakt til svømmerne kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.      

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460


 






Cookieindstillinger