0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EJM - onsdag: Fire danske juniorrekorder på førstedagen af Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer

06-07-2011

Af: 21

Der blev lagt hårdt ud på førstedagen af Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer i den serbiske hovedstad Beograd onsdag. Også de danske juniorsvømmere præsterede stærke tider i det imponerende svømmekompleks ”Tasmajdan”, som udgør rammen for mesterskaberne. Allerede i mesterskabernes første afsnit blev der således svømmet indtil flere danske juniorrekorder hjem.

Særligt imponerende var drengenes 4 x 100 m fri holdkap, hvor der i indledende afsnit blev lagt ud med en samlet andenplads til Danmark i tiden 3.25,11. De fire drenge sletter her den tidligere danske juniorrekord sat ved sidste års EJM i Finland og forbedrer rekordtiden med knap tre sekunder.
I aftenens finale formåede det danske hold at kappe yderligere 1,68 sekunder af rekordtiden, således rekorden nu lyder på 3.23,43. En virkelig stærk holdpræstation af de fire drenge, der dog desværre ikke opnåede nogen plads på medaljeskamlen, men derimod måtte se sig placeret på den lidt ærgerlig fjerdeplads blot 9/100 sekunder fra bronzepladsen, der blev svømmet hjem af Tyskland i 3.23,34. Med blot 3/10 sekunder op til vinderne af finalen, siger det alt om, hvor tæt en konkurrence, der her har været tale om.

De fire drenges tider i finalen:
Daniel Skaaning, VAT/STT: 50,82.
Søren Dahl, VAT: 50,24.
Viktor Bromer, AGF/NTC: 51,96.
Andreas Schiellerup, Birkerød/Sigma: 50,41.

Guldet gik til Italien i tiden 3.23,13, mens sølvmedaljerne blev svømmet hjem af Spanien i tiden 3.23,27.

Aalborg-svømmeren Mie Østergaard Nielsen sikrede sig i onsdagens konkurrencer en finaleplads i 100 m fri svømning ved først at gå videre fra indledende afsnit med en samlet tredjeplads i tiden 56,67 og dernæst ved at levere en kraftpræstation i aftenens semifinale på distancen i tiden 56,18. Mie forbedrer her sin egen danske juniorrekord med 22/100 sekunder og slutter samlet som nummer to – kun overgået af den franske svømmer, Charlotte Bonnet, i tiden 55,56.
Der er således lagt op til en meget spændende finale på denne distance i torsdagens finaleafsnit.

Også Julie Aglund Lauridsen formåede at slette en dansk juniorrekord onsdag, og det endda en rekord af lidt ældre dato. Således formåede danskeren i indledende 400 m individuel medley at tilbagelægge distancen i tiden 4.57,14. Dermed blev Katrine Holm Sørensens tre år gamle juniorrekord slettet og rekordtiden forbedret med 11/100 sekunder.
Svømmeren fra Birkerød/Sigma slutter her på en samlet 14. plads, men kommer alligevel til at svømme finalen idet nogle svømmere vælger ikke at stille op i finalen samt reglen om kun to svømmere fra samme nation videre til finalen.
I finalen slutter Julie på en samlet syvendeplads i tiden 4.57,80. En finale, som blev noget tumult-agtig, idet eltiden ikke virkede, da starten gik. Løbet blev imidlertid først stoppet efter svømmerne havde nået at tilbagelægge de første 250 meter. Herefter måtte der en ny start til senere i afsnittet.
Hurtigste svømmer blev Siobhan-Marie O’Connor, England, i tiden 4.46,61.    

Se alle dagens resultater på: http://www.belgrade2011.rs/

Fra Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, lyder der stor tilfredshed med dagens resultater. - Det har været en flot start for de danske svømmere hernede. Alle har leveret gode resultater. Også virkelig flot med drengenes holdkap-præstation i dag, som så desværre ikke rakte til en medalje i et utroligt tæt løb. Nu er førstedagens sommerfugle ude af kroppen og jeg ser frem til de kommende konkurrencedage, som uden tvivl kommer til at byde på mange flere spændende løb, set med danske øjne, udtaler Michael Hinge.

Følg hver dag finaleafsnittene live via internettet på: http://www.belgrade2011.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=90&Itemid=178

Europa Mesterskaberne i svømning for juniorer fortsætter i morgen, torsdag, med indledende afsnit klokken 09.00.

For yderligere information og kontakt til svømmerne kan Dansk Svømmeunions talentudvikler, Michael Hinge, kontaktes på mobil: 2049 5706.      

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger