0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

DM i svømning – dansk rekord og to danske juniorrekorder + gang i svømmehallen

26-06-2011
Se videointerview med Jeanette Ottesen, Kvik Kastrup og Thomas Knudsen, Holstebro Svømmeclub.

Af: 35

Der er travlhed rundt om bassinet på Bellahøj Svømmestadion. Der afvikles i perioden 25. – 30. juni Danske Mesterskaber i svømning for seniorer, juniorer og for årgangssvømmere.

DM er også det største arrangement som Dansk Svømmeunion indtil nu har afviklet i forhold antal mesterskaber på spil, antal deltagere og antal starter.

Svømmehallen er stort set i brug fra kl. 06.00 til kl. 22.00 aften og svømmerne har vidt forskellige perspektiver med deltagelsen. Men hele den danske svømmeelite er samlet ved dette DM.

I går, lørdag, blev der sat en dansk juniorrekord af VATs drenge i 4 x 100 m fri. Den nye juniorrekord lyder således nu på 3.29.09. De fire drenge er:

  • Frederik A. Mariegaard
  • Søren Dahl
  • Mikkel Johansen
  • Daniel Skaaning

Og søndag aften forbedrede Køges piger også den danske juniorrekord på 4 x 100 m fri. Denne nye juniorrekord lyder nu på 3.54.30. Og de fire piger er:

  • Kia Hansen
  • Caroline Eskildsen
  • Christina Munkholm
  • Iben Fjord Kjærsgaard

Yderligere blev til en af de sjældne danske seniorrekorder. Men Emil Klingberg, Kvik Kastrup, brød Mathias Andersens eksisterende danske rekord. Emils nye danske rekord lyder nu på 0.29.02.

De bedste af årgangssvømmere kæmper om udtagelse til ungdoms OL (EYOF), og de bedste af juniorsvømmerne bruger stævnet som forberedelse til EM for juniorer der starter om 1½ uge i Beograd. Og så er der endelig de bedste seniorsvømmere, hvoraf seks forbereder VM i Shanghai sidst i juli, en anden gruppe forbereder udviklingslandsholdets sæsontopning ved et internationalt stævne i Canada. Og så er der en gruppe af seniorsvømmere der kan svømme sig nærmere en seniorlandsholdsudtagelse ved at præstere hurtige tider.

Elitechef Lars Sørensen fangede Jeanette midt i det hårde program under stævnet som VM-svømmerne har. Dagen starter med morgentræning kl. 6.00, derefter stævnedeltagelse og indledende heat, derefter styrke- og dryland om eftermiddagen, deltagelse i finaler og derefter et træningspas som afslutning på dagen og finaler.

"Fanget" blev også unge Thomas Knudsen fra Holstebro Svømmeclub. Thomas vandt i går lørdag 400 m medley i overlegen stil. Thomas taler lidt om ungdoms OL og det at have "svømmeblod" i årene.