0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks Mesterskaber på langbane i Bellahøj Svømmestadion fra på lørdag

23-06-2011
Har du lyst til at opleve Danmarks stærkeste årgangs-, junior- og seniorsvømmere i intern konkurrence om DM-titler, får du en oplagt chance ved DM på langbane.

Af: 21


Mesterskaberne afholdes i perioden 25. juni til og med 30. juni i Bellahøj Svømmestadion (Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj). 

Der svømmes hver dag to afsnit - indledende afsnit og finaleafsnit. Indledende afsnit begynder hver dag klokken 09.00 og finaleafsnittene hver dag klokken 17.00. 

Sidste stævne på dansk grund for de VM-udtagne svømmere før det går løs i Shanghai
Med blandt de mange deltagende svømmere fra svømmeklubber over det ganske land vil også være de seks svømmere, der skal repræsentere Danmark ved VM i Shanghai i slutningen af juli.
Ikke alle seks svømmere vil deltage i hele stævnet, idet VM-forberedelserne nu har nået den absolut sidste fase, hvor forskellige hensyn skal imødeses.
To af VM-svømmerne vil dog være at finde i Bellahøj Svømmestadion under hele mesterskabet – Lotte Friis (Allerød/Sigma/NTC) og Pernille Blume (Birkerød/Sigma/NTC).
Hvad angår Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC) og Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/NTC), vil de to svømmere deltage ved DM lørdag og søndag, hvorefter de flyver til Milano for at deltage i et invitationsstævne dér.
For unge Mie Østergaard Nielsen (Aalborg Svømmeklub), der både er udtaget til VM og EJM i juli måned, vil der blive plads til DM-deltagelse onsdag og torsdag.
Endelig vil også Mads Glæsner, VI39/VAT, deltage ved DM torsdag. Når han først er tilmeldt konkurrencer på sidstedagen af DM, skyldes det, at han forinden skal deltage ved Paris Open sammen med dele af sit amerikanske klubhold.

VM-svømmerne bruger DM til vigtig konkurrencetræning samtidig med at den normale træningsmængde opretholdes. Det betyder, at det i forhold til tider ikke kan forventes at VM-svømmerne når i nærheden af deres bedste tider. Løbene under DM vil primært blive anvendt til at forberede præstationen ved VM via tekniske og løbstaktiske eksperimenter. Formen skal naturligvis toppe under VM.

Tre stævner i ét – både DM, DM for juniorer og Danske Årgangs Mesterskaber (gr. 1)
Når det går løs med konkurrencerne i Bellahøj Svømmestadion, vil både gruppe 1 årgangssvømmere, juniorer og seniorer være at finde i bassinet. Således finder der ikke blot ét men derimod tre mesterskaber sted på én og samme tid. Så der bliver masser af spændende svømning at følge de seks konkurrencedage på Bellahøj.
Hvad angår Danske Årgangs Mesterskaber gruppe 1, så slutter disse dog tirsdag, den 28. juni.

Udtagelse til ungdoms-OL (EYOF)

I forbindelse med Danske Årgangs Mesterskaber står der op til 16 pladser på spil til ungdoms-OL (EYOF). Mesterskaberne fungerer som eneste kvalifikationsmulighed til det eftertragtede europæiske mesterskab for Danmarks yngste talenter. Det er Danmarks Idræts-Forbund, der sender svømmerne af sted. EYOF afholdes i Trabzon i Tyrkiet. Der kan læses mere om EYOF via følgende link: www.svoem.dk/EYOF2011 - blandt andet om de specielle udtagelsesregler, der er gældende for EYOF.

Livetiming fra mesterskaberne
For de, der ikke har mulighed for at kigge forbi DM, vil der være mulighed for at følge resultaterne via www.livetiming.dk

Kontaktpersoner
Under mesterskaberne kan stævneleder Jørn Leth-Espensen kontaktes på mobil: 5040 7406.
For kontakt, der drejer sig om VM og landsholdssvømmerne kan elitechef Lars Sørensen kontaktes på mobil: 2920 6160.  

Det er Dansk Svømmeunion i samarbejde med GI40Hermes, der står for afholdelse af mesterskaberne.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Tekst


 


Cookieindstillinger