0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Jeanette Ottesen sætter flot punktum på italiensk svømmestævne søndag med tangering af dansk rekord – atter en aften med medaljer til Danmark

19-06-2011

Af: 21

Søndag aften sluttede det italienske stævne Sette Colli, der denne weekend har tiltrukket en stor del af verdenseliten ikke mindst på grund af nogle ganske attraktive pengepræmier.
Trods hård konkurrence lykkedes det imidlertid også søndag aften for to danske svømmere at kæmpe sig til resultater, der gav adgang til medaljeskamlen.

For Jeanette Ottesen blev det søndag aften til en virkelig flot tid i finalen i 50 m butterfly. Således bliver danskeren her noteret for tiden 25,69, hvilket er en tangering af Jeanettes danske rekordtid på denne distance – en rekord, som blev sat ved EM i Budapest sidste sommer.
En virkelig stærk præstation af svømmeren fra KVIK Kastrup/NTC, der slutter som nummer to – og dermed vinder sølv i denne finale.
Eneste svømmer, der formåede at overhale danskeren på denne distance, var svenske Therese Alshammar, der blev noteret for tiden 25,37.
Bronzemedaljen gik til den engelske svømmer, Francesca Halsall, i tiden 25,86.

I Jeanettes kuffert ligger der foruden aftenens sølvmedalje også en sølvmedalje fra fredagens finale i 100 m butterfly samt en bronzemedalje fra lørdagens finale i 100 m fri.

Helt til tops på medaljeskamlen søndag aften kom Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC, i finalen i 200 m brystsvømning. Her sikrede danskeren sig guldet i tiden 2.26,20 foran den italienske svømmer, Chiara Boggiatto, der blev noteret for tiden 2.28,38.
Bronzemedaljen gik her til Alia Atkinson, USA, i tiden 2.29,57.
Et udmærket løb af Rikke Møller Pedersen, der nu kan vende hjem til Danmark med to guldmedaljer i bagagen, da hun også vandt guld fredag på den halve distance – 100 m brystsvømning.

I aftenens 200 m fri B-finale præsterede Pernille Blume, Birkerød/Sigma/NTC, at sætte personlig rekord i tiden 2.00,88. Med den flotte tid lykkedes det lige præcis for Pernille at nå i mål foran Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC, der her således blev nummer to i tiden 2.01.13.   

Se alle søndagens resultater via følgende link: http://www.dbresults.net/sitofin/risultati/nu/2011/roma1706201101/indexframe.htm

Foruden Rikke og Jeanettes førnævnte medaljer har også Lotte Friis ekstra vægt med i bagagen, når turen går hjem i morgen. Her er det blevet til tre medaljer – to guldmedaljer i henholdsvis 1500 og 800 m fri samt en sølvmedalje i 400 m fri. 

Fine pengepræmier til de danske svømmere

Med til de flotte placeringer ved det italienske stævne følger der, som nævnt indledningsvis, solide pengepræmier. Disse får også nogle af de danske svømmere glæde af. Her er der pengepræmier til de 10 samlet set bedst placerede svømmere udregnet på baggrund af opnåede FINA-point (separate lister for herrer og damer).

Her placerer Lotte Friis sig på en delt 2. – 3. plads sammen med den italienske svømmer, Federica Pellegrini. De må således deles om en samlet præmiesum på 10.000 euro.
Jeanette Ottesen bliver på denne point-liste nummer fire og sikrer sig derved 3.500 euro. Dejlige penge at få med hjem sammen med medaljerne.

Følg svømmerne fra på lørdag ved DM i Bellahøj Svømmestadion
De danske svømmere fortsætter det travle stævneprogram. Således kan vi alle glæde os til at opleve svømmerne i konkurrence på dansk grund fra på lørdag, den 25. juni, hvor det går løs med Danmarks Mesterskaberne i Bellahøj Svømmestadion.

For yderligere information og pressekontakt til holdet, henvises til holdleder Poul Højbjerg på mobil: 2938 8221 eller landstræner Paulus Wildeboer på mobil: 2920 6158.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

 


Cookieindstillinger