0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Engagerede frivillige blev hyldet lørdag aften ved Dansk Svømmeunions festmiddag

15-05-2011
Der blev uddelt priser til engagerede personer inden for flere discipliner lørdag aften i forlængelse af Dansk Svømmeunions generalforsamling. Såvel generalforsamling som den efterfølgende festmiddag fandt sted i Idrættens Hus i Brøndby. (Foto: Årets åbent vand-prismodtager, Nadja Joy Tønnesen).

Af: 21

Årets åbent vand-pris 2011 til Nadja Joy Tønnesen, Haslev Svømmeklub
Årets åbent vand-pris 2011 blev af bestyrelsesmedlem Danielle Keller overrakt svømmeren Nadja Joy Tønnesen fra Haslev Svømmeklub. 

Om prismodtageren lød det blandt andet: - Du er svaret på, hvad en rigtig åbent vand-svømmer er for en størrelse. Og du er til stor inspiration for alle, som deltager i åbent vand-svømning – unge som ældre, elitesvømmere som motionister. Du udviser fightervilje – og det altid med et stort smil på læben uanset vejrforhold og distance, der skal tilbagelægges.
Af talen fremgik det videre, at Nadja Joy Tønnesen deltog i samtlige Dansk Svømmeunions åbent vand-stævner i 2010. Således var Nadja med ved i alt ni arrangementer rundt omkring i det ganske land – og det således både på korte som lange distancer. Altid er Nadja Joy Tønnesen blandt de første, der tilmelder sig.
Nadja Joy Tønnesen er også aktiv deltager ved åbent vand-konkurrencer i udlandet og har deltaget i det populære Vansbrosimmningen i Sverige i en årrække. Denne sommer er Haslev-svømmeren udtaget til at repræsentere Danmark i halvanden kilometer åbent vand ved ”Special Olympics” i Athen.

Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem roste Haslev-svømmerens engagement og gejst for åbent vand-svømningen og nævnte, at det faktum, at Nadja Joy Tønnesen er handicappet og således har Prader-Willi syndrom, blot gør hendes præstationer endnu mere imponerende.
- Du er i sandhed en fighter af den aller bedste støbning og et forbillede, som absolut fortjener at modtage Årets åbent vand-pris 2011, lød de smukke afsluttende bemærkninger i Danielle Kellers tale. 


Det var en stolt og glad prismodtager fra Haslev Svømmeklub, der lørdag aften tog imod Dansk Svømmeunions åbent vand-pris.

Årets svømmepris 2011 til Lone Olczyk, formand for Allerød Svømmeklub
Om ildsjælen Lone Olczyk, formand for Allerød Svømmeklub, kunne der fortælles mangt og meget, og bestyrelsesmedlem Jes Gydesen måtte i den grad benytte sig af begrænsningens kunst for ikke at tage alt for meget taletid. Talen indledtes på følgende måde: - Årets svømmepris 2011 går til en person, som er indbegrebet af en komplet allround ildsjæl. Prisen går til dig, Lone, formand i Allerød Svømmeklub. Du har et hjerte, der banker for svømning i bredeste forstand og i særdeleshed for Allerød Svømmeklub. Du gør et kæmpe stykke arbejde for at sikre, at det skal være muligt, også fremadrettet, at dyrke svømning i Allerød.
 
Om prismodtageren kunne Jes Gydesen også fortælle, at: - Du (Lone, red.) kan altid nås, er positiv, imødekommende, opmuntrende og anerkendende og så knokler du som en hest.

I 2011 står Allerød Svømmeklub overfor en voldsom udfordring i form af lukning af en svømmehal. Her går klubbens formand forrest og agerer efter devisen ”alt er muligt, så længe der er vand i bassinet”. Således indgyder Lone Olczyk alle mod til at tage kampen op med de lokale politikere for at bevare svømmehallen. 

Lone Olczyk har en mangeårig fortid som frivillig i Allerød Svømmeklub og har varetaget stribevis af frivillige funktioner i klubben – eksempelvis som medlemsregistrator, bogholder, haludvalgsmedlem, kasserer, svømmeskoleleder, holdleder med mere. I dag er Lone Olczyk formand i klubben i sin anden formandsperiode.

Fra klubben lyder der rosende ord om formanden. Også dette blev fremhævet i talen ved Dansk Svømmeunions festmiddag: - Du (Lone, red.) er vellidt som få. Du er beundret for din ihærdighed og altid imødekommende måde at være på. Du er respekteret for din enorme alsidighed som leder. Du formår at skabe en god og positiv atmosfære til møder og du er altid saglig og tolerant. Du er særdeles vellidt som holdleder og har altid tid til en snak med svømmerne. Sagt med andre ord – du er en formand af helt enestående karakter.
Med disse flotte ord overrakte bestyrelsesmedlem Jes Gydesen Årets svømmepris 2011 til en glad Lone Olczyk.


Modtager af Dansk Svømmeunions Årets svømmepris 2011 Lone Olczyk i selskab med bestyrelsesmedlem Jes Gydesen. 

Årets vandpolopris 2011 til Viggo Rasmussen, vandpolosektionen
Årets vandpolopris 2011 stod formand Kaj Aagaard for at overrække.
Prisen gik her til Viggo Rasmussen, medlem af Dansk Svømmeunions vandpolosektion.  

I talen sagde Kaj Aagaard blandt andet: - Der er mange ildsjæle i dansk vandpolo og mange, som brænder for lige præcis deres egen klub, deres eget hold eller deres egen måde at gøre tingene på. Og så er der dem, som formår at løfte sig over den slags og evner at fokusere på vandpolosporten bredt. Du hører til denne, sidstnævnte, kategori, Viggo.

Om modtageren af Årets vandpolopris fremgik det også, at der her var tale om en person, der interesserer sig for alle aspekter af sporten og som altid gerne yder en meget stor indsats for at få alle rammer til at fungere indenfor sporten.
Viggo Rasmussen sidder med som frivillig i Dansk Svømmeunions vandpolosektion og er endvidere involveret i sporten som træner, dommer og leder.
Ingen tvivl om, at Viggo Rasmussen er en person, der gør en forskel for vandpolosporten, og derfor var det også med glæde, at Dansk Svømmeunions formand kunne overrække Viggo Rasmussen Årets vandpolopris 2011 ved lørdagens festmiddag i Idrættens Hus.


Viggo Rasmussen (til højre) har netop modtaget Årets vandpolopris 2011.

Livredningsfondens pris 2011 til Nicolaj Poulsen, Livredningssektionen
Også Livredningsfondens pris blev overrakt i forbindelse med Dansk Svømmeunions festmiddag. Her var det Dansk Svømmeunions bestyrelsesmedlem, Susanne Glasius, der stod for overrækkelse af prisen.  

Med en opvækst i livredningsmiljøet i Dragsholm Svømmeklub har konkurrencelivredningen fået en stor plads i Nicolaj Poulsens karriere – en karriere, der  tog fart allerede som junior, hvor det blandt andet blev til en dansk rekord i en nordisk holdkap i 1994. Senere har Nicolaj Poulsen været med til VM igennem en årrække og har altid været god for resultater.
Nicolaj Poulsen udfylder flere væsentlige funktioner indenfor livredningsdisciplinen, hvilket blev fremhævet i Susanne Glasius’ tale: - Nicolaj har arbejdet hårdt for at udbrede livredning som sport – først som den stabile rygrad, det danske landshold har været bygget op omkring som aktiv, dernæst som fungerende landstræner. Nicolaj holder kontakt til de øvrige nordiske lande og det internationale livredningssamfund i øvrigt.

Nicolaj Poulsen har i exceptionel grad taget ansvar for, at der er blevet afholdt træningssamlinger, DM og NM. Og han har arrangeret deltagelse i DLRG Cup, svenske mesterskaber med meget mere.

Oven på de flotte ord kunne bestyrelsesmedlem Susanne Glasius overrække Nicolaj Poulsen den absolut velfortjente pris fra Livredningsfonden. 


Bestyrelsesmedlem Susanne Glasius og prismodtager Nicolaj Poulsen ved Dansk Svømmeunions festmiddag lørdag aften.

Årets masterspris 2011 til Winnie Grønbæk
Aftenens sidste pris, Årets masterspris 2011, blev overrakt af formand Kaj Aagaard.
Prisen gik her til en person, som har været involveret i mastersarbejdet i årevis – Winnie Grønbæk. 

Indledningsvis undlod Kaj Aagaard at afsløre, hvem, der skulle ha’ prisen, men lagde ud med følgende i sin tale: - Der er tale om en person med fine menneskelige egenskaber. Vedkommende har igennem mange år lavet et stort uselvisk arbejde for mange af de ældste masterssvømmere. Hun har stabilt og gennem år organiseret og taget sig kærligt af de ældre både med rejser, transport og stævner med mere. Det har stor betydning for alle i dansk masterssvømning, at de ældste svømmere stabilt og trofast stiller op til stævner og repræsenterer de danske farver. 
Herefter blev prismodtageren, Winnie Grønbæk, bedt om at komme op til Dansk Svømmeunions formand og høre resten af talen, der også inkluderede ord om Winnie Grønbæks sociale engagement og hendes positive livssyn, der altid har en afsmittende virkning på resten af mastersholdet.  

Dansk Svømmeunions formand afsluttede sin tale med at fortælle til forsamlingen, at Winnie Grønbæk, dengang hun hed Winnie Nielsen tilbage i 70’erne, blev Danmarksmester flere gange i disciplinen brystsvømning samt at hun deltog ved OL i München i 1972.

Herefter overrakte Kaj Aagaard Årets masterspris 2011 til Winnie Grønbæk, der modtog prisen med stor glæde.  


Formand Kaj Aagaard har netop overrakt Årets Masterspris 2011 til Winnie Grønbæk.

Vaser, blomster og diplomer til alle prismodtagere
Med ovennævnte priser fulgte en smuk Karen Blixen glasvase med inskription, blomster og diplomer.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger