0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Afgørelsens time for Danmarks bedste svømmere de kommende fire dage

30-03-2011
Når Danish Open starter i morgen, torsdag, den 31. marts i Bellahøj Svømmestadion, vil der være pres på for størstedelen af de bedste danske svømmere. Her står internationale udtagelser og kvalifikationer nemlig på spil.

Af: 21Kun mulighed for kvalifikation til VM og EM for juniorer ved Danish Open
Som noget nyt kan kvalifikation til VM og EM for juniorer kun opnås ved Danish Open. Det betyder dermed også, at hele den danske svømmeelite, for en sjælden gangs skyld, vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion de kommende dage.
Danish Open fungerer således som et udtagelsesstævne, hvor de krav, der er opsat af Dansk Svømmeunion for kvalifikation, skal klares. Yderligere er stævnet godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt VM-kvalifikationsstævne.

Dansk Svømmeunion tror på cirka otte svømmere til VM-holdet
Dansk Svømmeunions forventning er, at omkring otte svømmere kan ende med at udgøre VM-holdet. Men meget afhænger naturligvis af præstationerne i bassinet de kommende dage. De bedste af de danske elitesvømmere anført af Lotte Friis (Sigma/Allerød/NTC), Jeanette Ottesen (Kvik Kastrup), Rikke Møller Pedersen (Frem/NTC) og Mads Glæsner (VAT/VI39) forventes ikke at have de store problemer med at opnå VM-kvalifikationerne.

Foruden førnævnte svømmere bliver det også meget spændende at følge eksempelvis Jakob Andkjærs, VAT/VI39, bestræbelser på at kvalificere sig. Jakob har flere mulige distancer at forsøge sig på, heriblandt 50 og 100 m fri samt 100 m butterfly. Pernille Larsen, ESE/West Swim, var deltager ved sidste uges French Open. Her var hun et stykke fra kravtiderne i 100 og 200 m rygsvømning, men formen er først sat til at skulle toppe under Danish Open. Mathias Gydesen, Sigma/Allerød, er netop hjemvendt fra sit amerikanske universitet, hvor han i weekenden deltog ved de amerikanske universitetsmesterskaber og hjalp holdet med at vinde den eftertragtede holdtitel. Mathias har både chancer i rygsvømning og butterfly løb.
Derudover bliver det meget afgørende for det samlede VM-holds størrelse, om en eller flere holdkapper formår at kvalificere sig. Bedste muligheder for VM-kvalifikation synes damernes 4 x 100 holdmedley at have. Det bliver imidlertid også spændende at se, om herrernes 4 x 200 m fri og damernes 4 x 100 m fri formår at slippe gennem nåleøjet.

Sommerens VM bliver første mulighed for dansk OL-kvalifikation
VM i Shanghai, der afvikles i slutningen af juli, bliver første danske mulighed for kvalifikation til OL. Og til VM vil der også i hver holdkap være 12 meget eftertragtede nationspladser at svømme om, idet de 12 bedst placerede nationer er direkte OL-kvalificerede.

Nervepirrende dage også for juniorsvømmerne
For juniorerne er der, som nævnt tidligere, fokus på kvalifikation til sommerens Europa Mesterskaber for juniorer, som finder sted i perioden 6. – 10. juli i Serbien.
Blandt deltagerne finder vi her sidste års EJM-bronzemedaljetager, Daniel Skaaning (VAT/STT), for hvem en EJM kvalifikation mest af alt ligner en formsag. Til gengæld kan en VM-kvalifikation på en holdkap også være i spil for den 17-årige svømmer.
Et andet markant juniornavn er Mie Østergaard Nielsen (Aalborg), der ligesom Daniel ligner et sikkert kort til en EJM-kvalifikation. For Mie er det første gang, hun kan kvalificere sig til EJM.
Endelig bliver det spændende at følge den intense kamp blandt den relativt store gruppe af unge talenter, der skal kæmpe om pladserne til sommerens EJM både hvad angår individuelle pladser og holdkapperne. På forhånd ser 4 x 100 m holdmedley og 4 x 100 m fri for piger ud til at kunne kvalificere sig, mens det hos drengene ser meget lovende ud hvad angår kvalifikation i 4 x 200 m fri.

Kravtider og livetiming
Kravtiderne til VM og EM for juniorer kan ses via følgende link: http://svoem.dk/t2w_470.asp

For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge med via livetiming på: http://www.livetiming.dk/?cid=700

Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden torsdag, den 31. marts – søndag, den 3. april. Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.

Der deltager i alt cirka 300 svømmere i Danish Open.

Lokal kontaktperson er Jørn Leth-Espersen, som kan kontaktes på mobil: 5040 7406.

Spørgsmål vedrørende VM – herunder de kommende dages kvalifikationer – kan rettes til elitechef Lars Sørensen på mobil: 2920 6160. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 2049 5706.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med GI40Hermes, VAT, KVIK Kastrup, Sigma NS og Gladsaxe.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger