0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

U17 på træningslejr i Cardiff

26-02-2011
Mødte engelsk landshold i træningskampe

Af: 127


Træner Jimmy Andersen i gang med taktikken. Foto: Esben Sørensen.

Af Esben Sørensen

U17-landsholdet i vandpolo har tilbragt en weekend i Cardiff, hvor holdet trænede med det engelske landshold.

Holdleder Esben Sørensen har sendt denne beretning:

Fredag formiddag, den 4. februar 2011 mødtes 16 håbefulde unge mænd i Københavns Lufthavn med to fynske og en københavnsk træner samt en holdleder fra Slagelse. Formålet var at disse mennesker, som udgjorde det danske U17 landshold, samlet skulle drage på træningslejr i walisiske Cardiff, hvor Cardiff International Pool fra fredag aften til søndag aften lagde vand til hele 6 træningspas på hver 2 timer. Der var således udsigt til en weekend med en masse træning og en masse nye bekendtskaber  og en deraf følgende sund træthed.

Det danske U17 landshold bestod på denne tur af:
Mathias Pedersen (TSK), Oliver Kelly (TSK), Kevin R. Sørensen (SSK), Morten Baltzer (OSLF), Christopher Larsen (FREM), Magnus Emde Larsen (SSK), Jesper Aakjær Thomsen (LIF), Sebastian Pedersen (KSK), Rune Søndergaard (TSK), Mark Nielsen (FREM), Mathias Hassel (SSK), Anders Jacobsen (FREM), Andreas Holbech (KSK), Benjamin Holten (Hermes), Alex Guldmand (LIF), Marc Møller (SSK).
Trænere: Jimmy Andersen, Viggo Rasmussen og Tom Lauritzen
Holdleder: Esben Sørensen

Turen gik med British Airways fra Københavns Lufthavn til Londons Heathrow lufthavn, hvortil man ankom efter godt en times forsinkelse – først var flyet forsinket i København på grund af travlhed, og dernæst måtte flyet cirkle ca ½ time over London, fordi Heathrow var ekstra belastet på grund af kraftig blæst. Men ned kom vi da, og selvom bussen kørte i venstre side hele vejen, nåede vi da frem til svømmehallen i Cardiff – som samtidig var spisested (!) – lige inden starten på første træningssession klokken 20. Det var således med fyldte maver, man sprang i vandet efter den lange tur.

Det blev en intens træningslejr, hvor der aldrig blev tid til andet end træning, samt mad og en smule hvile mellem hvert træningspas.


Danmark havde rykket sig i forhold til det sidste møde med englænderne. Foto: Esben Sørensen.

Det viste sig, at de rød/hvide drenge havde forbedret sig i forhold til sidste gang, vi mødte englænderne (i Polen). Efter vore træneres udsagn var der på det danske hold 6-7 spillere der generelt viste sig bedre end de bedste engelske spillere, men for resten af styrkens vedkommende måtte man erkende, at englændernes større bredde på holdet gjorde, at niveauet her var højere end hos de ”ringeste” af vore egne spillere. Fair nok, for så er det jo her, man skal tage fat.
Man valgte at opdele træningen, så de bedste danske spillere skulle spille træningskampe mod de bedste engelske, hvilket viste, at vi i den sammensætning var lidt bedre end vore engelske venner.
I en anden del af det store bassin kæmpede vore ”B-spillere” mod de tilsvarende engelske B-spillere, og her var englænderne for det meste dominerende.
Så alt i alt en træningssamling, som alle fik meget ud af! Udover en god og effektiv træningsindsats fik vi lavet aftale med vore engelske venner om et fremtidigt samarbejde omkring dansk og engelsk vandpoloungdom.

På hjemturen herskede en ”larmende” bred tavshed, både i bussen fra Cardiff til Heathrow og i flyet til København. Man kunne fristes til at tro, at det hang sammen med den hårde fysiske udfoldelse både i og ved siden af bassinet i weekenden.


U17-landsholdet på træningstur i Cardiff.


 


Cookieindstillinger