0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

17
Januar
2021
17
Januar
2021
Svømning - Svømmetider
Kidz Meet 3, Rungsted Kyst

Hørsholm Idrætspark, svømmehal (Aflyst)

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Aqua+Akademi

6. marts Hobro

13. marts Korsør

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Store Heddinge

Official kurser

 Næste arrangement

18
Januar
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3650
Lyngby Idrætsby (Aflyst)
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM221-3608
Sofiendalskolen
24
Januar
2021
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM2 21-3511
Kastrup Svømmehal - Kviks klublokale (Aflyst)

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.

360.000 frivillige i DIF-idrætten

03-02-2011
Kronprins Frederik og statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede torsdag, den 3. februar den store DIF-kongres i Brøndby om foreninger og frivillige. En ny undersøgelse viser stor stigning i antallet af frivillige trænere i DIF-idrætten, men færre foreningsledere og med højere gennemsnitsalder.

Af: 21

Idrættens frivillige var det helt store tema på DIF-kongressen, der blev åbnet i dag af HKH Kronprins Frederik, statsminister Lars Løkke Rasmussen, Katrine Pedersen fra kvindelandsholdet i fodbold samt DIFs formand Niels Nygaard.
Hovedresultaterne fra den største undersøgelse, der nogensinde er gennemført blandt de 10.500 foreninger i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), blev præsenteret. Der er omkring 360.000 frivillige ledere, trænere og hjælpere alene i DIF’s 10.500 foreninger.

- Det er fantastisk flot, at DIF-idrætten har 360.000 frivillige. Rekruttering og fastholdelse af frivillige er foreningernes største udfordring, men det lykkes alligevel, og det frivillige fundament i foreningerne er intakt. På træner- og instruktørsiden står det godt til med en stor stigning i antallet siden 2004. Det er til gengæld svært for foreningerne at rekruttere til de tunge lederposter såsom formand og kasserer, og opgaverne hænger på for få personer, siger DIFs formand, Niels Nygaard, og fortsætter:

- DIF vil bruge undersøgelsen til at overbevise de offentlige myndigheder om, at hverdagen skal gøres lettere for de frivillige. DIFs foreninger skal kunne beskæftige sig med idrætsaktiviteten og udvikling af foreningen og ikke udsættes for bureaukratisk bøvl. Og så skal samfundet og foreningernes nære omgivelser blive meget bedre til at anerkende de frivilliges kæmpe indsats, siger DIFs formand Niels Nygaard.

Med undersøgelsens resultater i hånden vil DIF se nærmere på, hvilke udfordringer de forskellige typer idrætsforeninger slås med. Blandt andet oplever de store foreninger med (børne-)idrætsgrene som fodbold, håndbold og badminton de største problemer med at skaffe nok frivillige. Og så vil DIF se nærmere på de 20-39-årige, der i dag kun udgør 42 % af de frivillige i forhold til 50 % i 2004 – andelen af frivillige over 40 år er steget tilsvarende.

Undersøgelsen er gennemført af Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet på vegne af DIF og med støtte fra Tuborgfondet, der har doneret 4,5 millioner kroner til DIF til frivillighedsprojekter i 2011.

Se hovedresultaterne fra frivillighedsundersøgelsen foretaget blandt DIFs foreninger på www.foreningsliv.dif.dk

Om kongressen
DIFs kongres er fra 3.-5. februar 2011 i Idrættens Hus og Brøndby Hallen med mere end 500 deltagere og en perlerække af oplægsholdere.

Kongressen tager pulsen på udviklingstendenserne i og omkring foreningsidrætten. Hvordan sikres der gode vilkår for de frivillige? Hvor bør idrætsforeningerne tænke nyt? Og hvad kan den organiserede idræt lære af de mange uorganiserede idrætsudøvere?
 
Andre vigtige kongrestemaer er kommunernes samspil med idrætsforeningerne, idrættens samfundsansvar versus frivillighed samt temaet "Er medaljer altid guld værd for Danmark?".

Kongressen afsluttes på lørdag med ”DIF og monopolet” og debat og perspektiver på foreningslivet og de frivilliges vilkår.
 
Se hele kongresprogrammet på www.foreningsliv.dif.dk