0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

360.000 frivillige i DIF-idrætten

03-02-2011
Kronprins Frederik og statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede torsdag, den 3. februar den store DIF-kongres i Brøndby om foreninger og frivillige. En ny undersøgelse viser stor stigning i antallet af frivillige trænere i DIF-idrætten, men færre foreningsledere og med højere gennemsnitsalder.

Af: 21

Idrættens frivillige var det helt store tema på DIF-kongressen, der blev åbnet i dag af HKH Kronprins Frederik, statsminister Lars Løkke Rasmussen, Katrine Pedersen fra kvindelandsholdet i fodbold samt DIFs formand Niels Nygaard.
Hovedresultaterne fra den største undersøgelse, der nogensinde er gennemført blandt de 10.500 foreninger i Danmarks Idræts-Forbund (DIF), blev præsenteret. Der er omkring 360.000 frivillige ledere, trænere og hjælpere alene i DIF’s 10.500 foreninger.

- Det er fantastisk flot, at DIF-idrætten har 360.000 frivillige. Rekruttering og fastholdelse af frivillige er foreningernes største udfordring, men det lykkes alligevel, og det frivillige fundament i foreningerne er intakt. På træner- og instruktørsiden står det godt til med en stor stigning i antallet siden 2004. Det er til gengæld svært for foreningerne at rekruttere til de tunge lederposter såsom formand og kasserer, og opgaverne hænger på for få personer, siger DIFs formand, Niels Nygaard, og fortsætter:

- DIF vil bruge undersøgelsen til at overbevise de offentlige myndigheder om, at hverdagen skal gøres lettere for de frivillige. DIFs foreninger skal kunne beskæftige sig med idrætsaktiviteten og udvikling af foreningen og ikke udsættes for bureaukratisk bøvl. Og så skal samfundet og foreningernes nære omgivelser blive meget bedre til at anerkende de frivilliges kæmpe indsats, siger DIFs formand Niels Nygaard.

Med undersøgelsens resultater i hånden vil DIF se nærmere på, hvilke udfordringer de forskellige typer idrætsforeninger slås med. Blandt andet oplever de store foreninger med (børne-)idrætsgrene som fodbold, håndbold og badminton de største problemer med at skaffe nok frivillige. Og så vil DIF se nærmere på de 20-39-årige, der i dag kun udgør 42 % af de frivillige i forhold til 50 % i 2004 – andelen af frivillige over 40 år er steget tilsvarende.

Undersøgelsen er gennemført af Idrættens Analyseinstitut og Syddansk Universitet på vegne af DIF og med støtte fra Tuborgfondet, der har doneret 4,5 millioner kroner til DIF til frivillighedsprojekter i 2011.

Se hovedresultaterne fra frivillighedsundersøgelsen foretaget blandt DIFs foreninger på www.foreningsliv.dif.dk

Om kongressen
DIFs kongres er fra 3.-5. februar 2011 i Idrættens Hus og Brøndby Hallen med mere end 500 deltagere og en perlerække af oplægsholdere.

Kongressen tager pulsen på udviklingstendenserne i og omkring foreningsidrætten. Hvordan sikres der gode vilkår for de frivillige? Hvor bør idrætsforeningerne tænke nyt? Og hvad kan den organiserede idræt lære af de mange uorganiserede idrætsudøvere?
 
Andre vigtige kongrestemaer er kommunernes samspil med idrætsforeningerne, idrættens samfundsansvar versus frivillighed samt temaet "Er medaljer altid guld værd for Danmark?".

Kongressen afsluttes på lørdag med ”DIF og monopolet” og debat og perspektiver på foreningslivet og de frivilliges vilkår.
 
Se hele kongresprogrammet på www.foreningsliv.dif.dk


 


Cookieindstillinger