0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Stor interesse for skolesvømning

19-01-2011
Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion samlede kommuner og foreninger til netværksdag omkring skolesvømning.

Af: 21

I dag har kommunerne ansvaret for svømmeundervisningen af folkeskolens elever, men kan landets svømmeklubber løse opgaven på en mere bæredygtig måde? Hvordan griber man denne opgave an, og hvad skal man være særlig opmærksom på? Dette og flere andre spørgsmål blev drøftet i weekenden, da 12 kommuner og 37 svømmeklubber satte hinanden stævne i Nyborg.

På mødet hørte deltagerne blandt andet Gentofte Kommunes overvejelser og foreløbige model for at lade svømmeklubben overtage skolesvømningen. Ligeledes redegjorde Gentofte Svømmeklub for de konkrete overvejelser som klubben gør sig, inden den kaster sig ud i sådan en opgave. 

Desuden præsenterede forskere fra Syddansk Universitet rammerne for den kortlægning og analyse af skolesvømningen som DIF og Dansk Svømmeunion har rekvireret. Undersøgelsen igangsættes i slutningen af januar og forløber over det meste af 2011. I løbet af foråret 2011 skal der således indgås aftaler med udvalgte kommuner omkring et pilotprojekt, hvor svømmeklubber varetager undervisningen af folkeskolens elever i svømning. 

Debatten og spørgelysten på mødet afslørede, at emnet er aktuelt i flere af landets kommuner, ligesom flere af landets svømmeklubber er interesseret i emnet. Du kan se slides og oplæg fra mødet her: t2w_1779.asp

Yderligere information fås hos:
Udviklingschef Morten Kjær, Dansk Svømmeunion, mkj@svoem.dk
Konsulent Martin Borch, Danmarks Idræts-Forbund, mbo@dif.dk


 


Cookieindstillinger