0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM kortbane, søndag finaleafsnit: Store medaljeaften til Danmark søndag aften – sølv til Mads Glæsner og bronze til Rikke Møller Pedersen

19-12-2010

Af: 21

I det sidste afsnit af Verdens Mesterskaberne på kortbane formåede de danske svømmere at kæmpe sig op på medaljeskamlen – ikke blot én gang, men derimod to gange.

Bedst gik det for Mads Glæsner, der på maratondistancen 1500 m fri svømmede sig ind på en flot andenplads i tiden 14.29,52. Et virkelig flot løb af danskeren fra VI39/VAT/NTC, der her kun overgåes af den tunesiske svømmer, Oussama Mellouli, der i formiddagens heat tilbagelægger distancen i tiden 14.24,16. Bronzemedaljen går til Gergely Gyurta, Ungarn, i tiden 14.31,47.
Mads lægger hurtigt ud i denne finale, men falder tilbage undervejs. Herefter formår danskeren på imponerende vis at kæmpe sig tilbage og afslutter med at være helt i front i den direkte finale. Et virkelig stærkt løb af Mads Glæsner. 

Også Rikke Møller Pedersen lugtede medalje søndag aften ved VM på kortbane i Dubai.
Således blev det til en herlig bronzemedalje til danskeren i 200 m brystsvømning i tiden 2.18,82.
Et stærkt løb af danskeren, der ovenpå gårsdagens ærgerlige fjerdeplads i finalen på den halve distance, i dag formåede at kæmpe sig ind på tredjepladsen og endelig sikre sig en medalje. Et flot resultat af svømmeren fra Frem/NTC, der op til mesterskaberne havde sat sig et mål om at nå ned på 2.18 på denne distance. Det lykkedes i aften for Rikke, der nu kan rejse hjem på en velfortjent juleferie med bronze om halsen.
Guldmedaljen gik her til USA’s Rebecca Soni i tiden 2.16,39, mens sølvmedaljen blev svømmet hjem af den kinesiske svømmer, Ye Sun, i tiden 2.18,09.

Også Jeanette Ottesen var med i en finale søndag aften – her i 100 m butterfly.
KVIK Kastrup-svømmeren bliver noteret for tiden 56,67 og slutter på en samlet sjetteplads.
Guldet gik her til den australske svømmer, Felicity Galvez, i tiden 55,43.
Sølv til svenske Therese Alshammar i tiden 55,73.
Bronzemedaljen blev svømmet hjem af USA’s Dana Vollmer i tiden 56,25.

Se alle resultater på www.omegatiming.com

Et meget tilfredsstillende mesterskab set med danske øjne
Oven på søndagens finaleafsnit var det tid for en hurtig evaluering af de forgange fem konkurrencedage.
Op til mesterskaberne havde Dansk Svømmeunion meldt ud, at målsætningen ved mesterskaberne var at returnere til Danmark med én til to medaljer og fem – seks finaler.
Med aftenens resultater i hus når den danske VM-trup op på i alt tre medaljer (Jeanette Ottesen vinder bronze i 50 m butterfly, Rikke Møller Pedersen, bronze i 200 m brystsvømning og Mads Glæsner, sølv i 1500 m fri) og syv finaler med dansk deltagelse. 

Elitechef i Dansk Svømmeunion, Lars Sørensen, ser således nu tilbage på et meget tilfredsstillende mesterskab: - Det faktum, at vi opnår mere end målsætningen ved disse mesterskaber – og det blandt andet ved nogle svømmere, hvor det måske ikke var allermest ventet – viser i den grad noget om styrken blandt vores bedste svømmere p.t. Det er nok den iagttagelse, der glæder mig allermest ved disse mesterskaber, udtaler Dansk Svømmeunions elitechef.

Modtagelse af det danske svømmelandshold i Kastrup Lufthavn mandag morgen
De danske svømmere ankommer med fly fra Wien klokken 09.00 i Kastrup Lufthavns terminal 3.
I den forbindelse vil Dansk Svømmeunion tage imod holdet med buketter og velkomsttale ved formand Kaj Aagaard. Receptionen afholdes i terminal 3 ud for Starbucks. Alle er velkomne til at kigge forbi og være med til at hædre de danske medaljetagere.

For yderligere information kan Dansk Svømmeunions elitechef, Lars Sørensen, kontaktes på mobil: 2920 6160. Al pressekontakt til holdet bedes ligeledes ske via elitechefen.  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937
Fax: 4439 4460

 


Cookieindstillinger